Dívka se zranila po skoku ze 16 metrů do vody v lomu Rampa u Černé Vody. Foto: HZS OLK

FOTO: Dívka skočila z 16metrové skály do vody, zranila se o hladinu

Ke zraněné turistce vyjeli v úterý večer jeseničtí hasiči do lomu Rampa do Černé Vody. Skočila ze 16 metrů ze skály, špatně dopadla na hladinu a zranila se.

Měla to být nejspíš adrenalinová zábava. Skok z velké výšky do vody, to se přece nemůže nic stát. Internet je sice plný varování před skoky do neznámé vody, ale i tak to turistka v lomu Rampa u Černé Vody udělala.

Sice nenarazila na nějaký kámen, nebo jinou překážku, ale stačilo jen to, že se při skoku z tak velké výšky špatně natočila a doslova rozbila o vodní hladinu. Měla velké štěstí, že v lomu nebyla sama, na břeh jí pomohli přátelé.

„Poskytli jsme jí předlékařskou první pomoc, po příjezdu zdravotnické záchranky jsme asistovali záchranářům,“ sdělili hasiči z HZS Olomouckého kraje.

„Dívku jsme uložili do vakuové matrace a spolupracovali jsme s posádkou letecké záchranné služby, která si pacientku zajistila. Následně ji vrtulník kvůli těžce přístupnému terénu ve skalách transportoval přímo z místa pomocí lanového podvěsu do Fakultní nemocnice Olomouc,“ dodali hasiči.