Elon Musk si dělá legraci z výpadku Facebooku a Instagramu. Zdroj: X

Facebook a Instagram postihl obří výpadek, šéf konkurenční sítě X Elon Musk se vysmívá

Aktualizováno: Tisíce lidí v České republice i po celém světě měly v úterý potíže s přihlášením k sociálním sítím. Facebook a Instagram postihl rozsáhlý výpadek.

Někomu se jen neaktualizovaly příspěvky, někdo se nemohl vůbec přihlásit. Jen bílá obrazovka, anebo hláška, že relace vypršela. Tak vypadaly v úterý odpoledne úvodní obrazovky, když se lidé chtěli přihlásit k sociálním sítím Facebook či Instagram.

Aplikace účastníky automaticky odhlásila a pokud se chtěli přihlásit po zadání loginu a hesla vyskočila hláška: „Došlo k neočekávané chybě, zkuste se přihlásit znovu“. Lidem tak nešlo spustit Facebook, Instagram ani Messenger.

Facebook se již podařilo nahodit

Tisíce lidí, kteří jsou závislí na hltání novinek ze sociálních sítí a také influenceři, které sociální sítě živí, tak propadali panice. Nebylo totiž jasné, jak dlouho takto rozsáhlý výpadek potrvá.

„Uvědomujeme si, že lidé mají problémy s přístupem k našim službám. Nyní na tom pracujeme,“ uvedl Andy Stone, mluvčí společnosti Meta, která provozuje Facebook, Instagram i Messenger v úterý odpoledne.

Problém se společnosti Meta podařilo vyřešit v úterý před 18. hodinou, kdy už bylo možné se přihlásit na Facebook i Instagram. Uživatelé se však museli znovu zalogovat. To může být problém pro toho, kdo se dlouho nepřihlašoval a nepamatuje si tak svoje heslo, nebo ho nemá uložené. Nedá se samozřejmě vyloučit, že drobné výpadky ještě nepřijdou.

Elon Musk: Naše servery fungují

Radost z výpadku měl především americký miliardář Elon Musk, který vlastní konkurenční sociální síť X (dříve Twitter). “Pokud čtete tento příspěvek, je to proto, že naše servery fungují,” napsal ironicky Musk na své síti X.

K tomu ještě přidal obrázek s tučňáky, kteří na sobě mají loga sociálních sítí a tučňák s logem X jim šéfuje s kapitánskou čepicí…