Recenze: Nová řada Ano, šéfe! 1. díl. Pohlreich v Liberci rozbrečí servírku, kuchaře i diváky

Nová řada Ano, šéfe! odstartovala ve velkém stylu. První díl přinese zábavu ale i mnoho slz. Zdeněk Pohlreich se vypravil do rodinné restaurace Ořechovka v Liberci a byla to jízda…

Jakoby snad Zdeněk Pohlreich dozrál a nové díly Ano, šéfe! pojal o něco lidštěji. Alespoň v prvním dílu nové série je méně hádek, méně sprostých slov (i když rozhodně nechybí) a naopak mnohem více slz. Skoro si vsadíme, že vás rozpláče také. Zároveň však nechybí jeho hlášky a vtipy.

První díl se odehrává se v Liberci v restauraci Ořechovka, kterou po své mamince převzal kuchař Michal a jeho sestra servírka Martina. V kuchyni jim ještě pomáhá jejich babička. „Je to rodinný byznys, který se už jen tak nevidí,“ konstatoval Zdeněk Pohlreich. V této epizodě je to zásadní, protože rodina mu zjevně přirostla k srdci a tak trochu zahodil své drsné chování.

Rozplakal servírku

Přesto však dokázal servírku Martinu rozplakat, když jí vyčinil, že neumí na tabuli správně napsat caesar salát. „Je to vaše výkladní skříň, chtělo by to více péče,“ prohodí Pohlreich. “Víš, kdo byl Julius Caesar?” pokračoval. Servírku po chvíli našel plačící na zahrádce. „Ženský pláč, to já neumím, nevím, co s tím,“ sype si popel na hlavu a omlouvá se, že byl drsnější, že je to jeho styl. Martina mu to po chvíli odpouští…

Ale zpátky na začátek. Jako obvykle na slavného šéfkuchaře čeká na začátku šok. Klasická místní hospoda s cihlovým obložením uvnitř restaurace, odpudivými reklamními zelenými ubrusy na stolech, interiér i venkovní zahrádka přeplácané reklamou, nad výčepem prázdné láhve…

Plesnivá párátka na stole

Na stole jej hned při první návštěvě znechutí rozbalená plesnivá párátka. „To si mám dát do pusy,“ ptá se znechuceně Pohlreich.

A pak přijde první objednávka – ve výběru nesmí chybět katův šleh a buřty na pivu. Právě ty jsou tak extrémně přesolené, že se z toho rozklepe. Donutí jídlo ochutnat servírku Martinu, která uznává, že je to přesolené.

VIDEO: Pohlreich v Liberci ochutná přesolené buřty na pivu. Zdroj: Prima
play-sharp-fill

VIDEO: Pohlreich v Liberci ochutná přesolené buřty na pivu. Zdroj: Prima

Právě od Martiny se Zdeněk dozví, že televizi Prima pozvala ona. Svěří se, že restaurace dříve fungovala dobře a že provoz převzali po mamince spolu s bratrem Michalem. Ten je však přepracovaný, protože v hospůdce vaří sám a je tam neustále. Je vyhořelý a tak vaření nedává to, co potřebuje.

Zároveň restaurace vůbec nevydělává. „Výplatu jsem měl naposledy v listopadu, jsem pořád jen tady, já nic nepotřebuju,“ prohlásil odevzdaně Michal, který ve 28 letech bez peněz bydlí u rodičů v domku nedaleko hospůdky. Přiznává přitom, že nemá peníze ani na svůj oblíbený koníček, vždy rád chodil na liberecký hokej, ale nemá peníze na permanentní vstupenku.

VIDEO: Michal šokuje Pohreicha, nedostává výplatu. Zdroj: Prima
play-sharp-fill

VIDEO: Michal šokuje Pohreicha, nedostává výplatu. Zdroj: Prima

Odporný panýrunk rozpálil Pohlreicha doběla

Šéfkuchaře při návštěvě kuchyně znechutilo hned několik věcí, hlavně ale příprava trojobalu na řízky pomocí předpřipravené směsi zvané „panýrunk“ místo klasického trojobalu.

„To dělali líní kuchaři, aby si ulehčili práci, ale chutná to odporně,“ soptil Pohlreich a v průběhu pořadu donutí Michala panýrunk vylít a na kolenou přísahat, že už ho nikdy nepoužije.

VIDEO: Domácího v liberecké restauraci nebylo skoro nic. Zdroj: Prima
play-sharp-fill

VIDEO: Domácího v liberecké restauraci nebylo skoro nic. Zdroj: Prima

Na první zátěžový test sourozenci povolali i maminku, která se původně natáčení nechtěla účastnit, ale souhlasí, že rodině musí pomoci. Zátěžový test spočívající v plné restauraci ukáže zásadní nedostatky podniku a také potvrdí, že hostům tam příliš nechutnalo.

„Na druhou stranu se ale Michal neskutečně snaží a je vidět, že mu to není jedno,“ chválí ho Pohlreich a vymyslí, že Michala vezme do Prahy do své restaurace Nextdoor, kde ho seznámí, jak má vypadat moderní provoz restaurace. Ženskému osazenstvu dá za úkol mezi tím hospůdku pořádně uklidit.

Po návratu se do vaření pustí Zdeněk Pohlreich a naučí Michala jednoduchá hospodská, za to však kvalitní a dobrá jídla z vlastních surovin bez polotovarů a náhražek, ze kterých dosud vařil. Michal je nadšený a celé rodině připravená jídla velmi chutnala. To všem vlilo nadšení a motivaci. „Teď mě to opravdu začíná bavit, ta proměna je neskutečnou motivací,“ chválí si i Zdeněk Pohlreich.

Michala rozplakali hokejisté

Ten neváhal a zajel za libereckými extraligovými hokejisty a poprosil je o pomoc. Ti později vyrazili do Ořechovky a pochutnali si na nově připravených pokrmech a byli nadšení. „Je to dobré a měkké jako od babičky,“ chválili si hokejisté. Zdeněk následně vzal za nimi Michala a hokejisté mu předali podepsaný dres a permanentky. To už se Michal neudržel a tekly mu slzy po tváři. Myslíme si, že nic dojemnějšího v této řadě asi neuvidíme.

Jako tradičně se Zdeněk Pohlreich do podniku vrátil s odstupem několika týdnů, aby zjistil, kam se posunula, ohodnotil jídla a samozřejmě rozhodl, zda si zaslouží samolepku s hvězdičkami. Jak to dopadlo, zjistíte v prvním dílu Ano, šéfe na TV Prima ve čtvrtek 28. srpna, anebo už nyní na Prima plus.

Nová řada působí opravdu vyzráleji a příjemněji, přitom ale neztrácí tempo a zábavu. Kdo však čekal třeskutý humor místo slz, toho první díl nemile překvapí. Pro mnohé to ale naopak bude jeden z nejhezčích dílů vůbec. A pořádné bizáry na sebe v dalších dílech určitě čekat nenechají.

Nová řada Ano, šéfe je tady. Zdroj: Prima
play-sharp-fill

Nová řada Ano, šéfe je tady. Zdroj: Prima

Marek Novotný
Marek Novotný
Marek Novotný, vedoucí editor ČRzprávy.cz V médiích pracuje přes 10 let, věnuje se hlavně celebritám, dění v médiích a ve společnosti. Kontakt na autora: marek.novotny@crzpravy.cz

ČTĚTE TAKÉ

Napsat komentář

Zadejte prosím svůj komentář!
Zde zadejte své jméno

NENECHTE SI UJÍT

Nejčtenější tento týden