Nová podoba Smart bankingu ČSOB. Zdroj: ČSOB

Klienty ČSOB čeká velká změna! Banka zavádí úpravy v aplikaci

Nový design a také nové menu. To vše teď čeká na tisíce klientů druhé největší tuzemské ČSOB. Banka představila úpravu své Smart aplikace pro telefony.

Československá obchodní banka (ČSOB) přichází s úpravami své bankovní Smart aplikace pro mobilní telefony. ČSOB Smart banking dostane nový design a nové funkce. Je to přitom zhruba dva roky, co banka zavedla zcela novou aplikaci, na kterou si mnozí zákazníci těžce zvykali a dlouho si na ní stěžovali.

Teď, když už si vše sedlo a lidé aplikaci spíše chválí, ale opět přichází změny. Naštěstí už nebudou tak zásadní.

„Úvodní stránka našeho mobilního bankovnictví si facelift zasloužila. Jsme nadšení, že vám ho už teď můžeme představit, abyste si ho koncem září užili v plné parádě,“ napsala ČSOB klientům. „Kromě nového vzhledu jsme navíc přidali i pár zlepšováků,“ dodala banka.

Do Smartu ČSOB přidala obdobu instagramových „storíček“. Klienti v nich najdou tipy, jak lépe využívat služby nebo akční nabídky. V aplikaci přibylo také rychlejší placení QR kódem. „Placení QR kódy je tak populární, že nám stálo za to ho ještě zjednodušit. Na dlaždici u svého účtu jen kliknete na „QR platba“ a hned se načte foťák,“ vysvětluje banka.

Nově také došlo k rozdělení produktů na 3 hlavní a ostatní. Na hlavní straně nové zákazníci uvidí 3 produkty, které používají nejčastěji nebo které si sami určí. Zbytek, který nemusí mít na očích pořád, nikam nemizí, jen bude potřeba je rozkliknout.

V bankovní aplikaci také bude možné kupovat jízdenky na MHD nebo platit parkování. Smart banking ČSOB dostane navíc i nové spodní menu, kde uživatelé najdou své platební karty, virtuální asistentku Kate a e-shop se službami.

Jestli se novinky osvědčí, bude jasné, až koncem září, kdy se začne klientům bankovní aplikace v mobilu automaticky aktualizovat v jejich telefonu (pokud mají tuto možnost zapnutou).

Bankovnictví v mobilním telefonu začíná vévodit bankovním službám. Poslat peníze, zkontrolovat zůstatek, nebo si i zařídit půjčku pohodlně v mobilu, je pro řadu lidí stále více běžnou záležitostí. Chytrý mobil už používá skoro každý. Před rokem ČSOB informovala, že její Smart aplikaci využívá již přes milion lidí.

ČSOB vysvětluje změny ve Smart bankingu:

1. Tipy pro vás
Do Smartu jsme přidali obdobu instagramových „storíček“. Najdete v nich tipy, jak líp využívat naše služby nebo akční nabídky.
2. Rychlejší placení QR kódem
Placení QR kódy je tak populární, že nám stálo za to ho ještě zjednodušit. Na dlaždici u svého účtu jen kliknete na „QR platba“ a hned se načte foťák.
3. Rozdělení produktů na 3 hlavní a ostatní
Na hlavní straně vidíte 3 produkty, které používáte nejčastěji (nebo které si sami určíte). Zbytek, který nemusíte mít na očích pořád, nikam nemizí. Jen bude schovaný pod rozklikávátkem.

4. Může se vám hodit
Vychytávky jako jízdenky na MHD nebo parkování byste možná v mobilním bankovnictví nečekali. Fungují ale perfektně, schválně si je vyzkoušejte.
5. Nové spodní menu
Své platební karty, virtuální asistentku Kate a e-shop s našimi službami teď máte stále na očích. A co nenajdete v přehledu nebo spodním menu, to si rozkliknete v Menu.