V tuzemských domácnostech vrcholí pečení cukroví, štrúdlů, vánoček a dalších sladkých dobrot. Influencerka Ornella Koktová má tip, který pečení ulehčí.
I české celebrity se teď před Vánoci naplno pouští do pečení. Ve velkém se peče poslední cukroví, chystají se Vánočky a na štědrovečerním stole často nechybí štrúdl, tedy jablkový závin. Například zpěvačka Monika Absolonová ve velkém peče Vánočky, které rozdává přátelům, každý rok ji pravidelně dostával i zesnulý zpěvák Karel Gott. Pečením Vánoček je proslulá i Helena Vondráčková.
Do pečení se však pouští i celebrity, do kterých by to nikdo neřekl. Třeba taková Ornella Koktová, která většinu času tráví na Instagramu. Ale tři děti a manžel, to už je motivace pustit se i do takových domácích prací, jako je výroba cukroví. A protože není času nazbyt, umí si vynalézavá influencerka poradit i s takovými překážkami, jako je těsto, které se lepí na váleček nebo na vál.
Taková nepříjemnost dokáže pořádně potrápit, protože nalepené těsto na válečku, dokáže nachystanou „placku“ úplně roztrhat. Řešením je těsto dostatečně pomoučit, to ovšem můžeme přehnat a příliš mnoho mouky zkazí recept i výslednou chuť.
Ornella Koktová ráda peče s dětmi
„Proto jsem začala používat fígl, že dřevěný váleček obalím vrstvami potravinové fólie, stejně tak do fólie zabalím prkénko. Díky ní se těsto na váleček téměř nelepí,“ ukazuje Ornella Koktová zajímavý tip, který použila i při nedávném pečení lineckého cukroví. Do pečení zapojila i děti, které to opravdu bavilo.
Výhodou použití fólie je, že dřevěný váleček ani vál pak nemusíte pracně čistit od nalepeného těsta, jen pohodlně odmotáte fólii a je hotovo.
Pro hospodyňky, které tento fígl neznají to určitě může být v předvánočním shonu zajímavý tip, jak si ulehčit práci. Kdo by to do Ornelly Koktové řekl?