Hasiči a policisté pátrají po mladém muži, který zmizel v Lozicích na Chrudimsku. Foto: HZS

Velké pátrání v Lozicích: Hasiči a policisté hledají mladého muže

Desítky hasičů i policistů od pátečního rána pátrají po zmizelém mladém muži v Lozicích na Chrudimsku. Policie prosí o pomoc také veřejnost.

Od pátečního rána pohřešuje rodina v obci Lozice na Chrudimsku mladého muže. Naposledy ho příbuzní viděli kolem čtvrté hodiny ranní právě v Lozicích, odkud odešel neznámo kam. Podle policie u sebe nemá ani svůj mobilní telefon.

Muž je 178 cm vysoký, štíhlé postavy a má krátké hnědé vlasy. Na obou předloktích má tetování. Na sobě by měl mít černé tepláky a černou bundu s bílými pruhy,“ uvedla mluvčí policie Pardubického kraje Dita Holečková. Policisté žádají veřejnost o informace, kde by se mladý muž mohl nacházet, případně zda ho někde neviděli. V takovém případě mohou kontaktovat policisty prostřednictvím linky 158.

Od pátečního rána po mladíkovi pátrají policisté v Lozicích s pomocí hasičů. „Na místě jsou policisté, ale i jednotky požární ochrany – dobrovolné jednotky z Luže, Chrasti, Lozic a profesionální jednotky z Pardubic a Chrudimi,“ informovala mluvčí HZS Pardubického kraje Vendula Horáková. Existovalo zřejmě podezření, že se muži mohlo něco stát, nebo si mohl sám něco udělat. Hasiči s policisty totiž vytvořili čtyři pátrací úseky a nasadili také pátrací techniku například dron s termovizí.

Aktualizováno: Muž byl v pátek odpoledne nalezen zdravý a živý.