Řidič kamionu nadýchal 2,4 promile. Foto: PČR

Řidič kamionu kličkoval po silnici a boural. Nadýchal 2,4 promile!

Šokující hodnoty alkoholu nadýchal řidič kamionu, který včera odpoledne kličkoval po silnicích na Liberecku a Mladoboleslavsku. Šílenou jízdu nahlásili policii ostatní řidiči.

Možnému velkému neštěstí v pondělí odpoledne zabránil všímavý řidič, kterému se nezdála jízda kamionu. „Profesionální““ řidič za volantem mnohatunového kolosu se jen těžko udržel na silnici, několikrát pak havaroval. Jeho jízdu naštěstí včas uťali policisté, kteří už po kamionu pátrali.

Třiašedesátiletý řidič vyrazil na nebezpečnou jízdu od Liberce a směřoval na Mnichovo Hradiště. Jeho jízda po silnicích třetích tříd ale rozhodně nebyla taková, jaká měla být. Kamion si to štrádoval od jednoho kraje ke druhému, v tu chvíli už jeden z řidičů vytáčel tísňovou linku policie.

„Na místo ihned vyjelo několik policejních hlídek, které začaly po vozidle pátrat. Rozmístily se na několik míst, kam vozidlo směřovalo a následně se jim ho podařilo zastavit za obcí Loukov,“ uvedla pro iBoleslav.cz mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR Michaela Richterová.

To už měl řidič za sebou několik nehod. Co za nimi stálo ale bylo policistům zřejmě jasné od samého začátku. Dechová zkouška pak vše potvrdila. „Řidič cizí státní příslušnosti nadýchal při první orientační dechové zkoušce 2,3 promile, při druhé pak 2,4 promile,“ uvedla policejní mluvčí s tím, že muž za volantem kamionu způsobil minimálně dvě nehody.

Při jedné si urazil zrcátko o větev stromu a poškodil i dveře vozidla. Následně se mu nepodařilo přímo v obci Loukov projet levotočivou zatáčkou, kdy najel do příkopu a prorazil si olejovou vanu. Olej pak vytekl na několik desítek metrů komunikace.

O chvíli později jeho jízda skončila díky policistům. Na místo tak museli dorazit i hasiči, kteří zasypaly uniklé provozní kapaliny na silnici.

Dopravní policisté řidiči pochopitelně zakázali další jízdu a zjišťují, zda řidič nezpůsobil více nehod, neboť namol ujel několik desítek kilometrů.

130 opilých řidičů!

Bohužel alkohol za volantem, kdy řidič vědomě usedá jako vrah za volant jako za velmi nebezpečnou zbraň, není žádnou výjimkou. Jen při kontrolních akcích o minulém víkendu policisté zjistili více než 5000 přestupků a odhalili 130 řidičů pod vlivem alkoholu, dalších 1501 řidičů si nedělalo starosti s rychlostními limity. Od pátku přitom na našich silnicích přišli o život nejméně 4 lidé.