Zásah záchranářů a policie u vraždy. Ilustrační foto

Hrůza v Plzni: Primář zabil kolegyni sekyrou, druhou ženu znásilnil a škrtil!

Případ jako ze severských kriminálních seriálů teď vyšetřuje plzeňská kriminálka. Podle dostupných informací tam měl útočit primář jedné z nemocnic, zavraždil jinou lékařku a další ženu svázal. Sám se pak chtěl zabít.

Neuvěřitelný případ začal v neděli večer v obci Třemošná u Plzně, kde se jistý lékař, podle dostupných informací primář jedné z nemocnic na Plzeňsku, pokusil zabít ženu. Svázal ji, mučil, znásilnil a následně ji škrtil.

Podle všeho se domníval, že je mrtvá a odjel. Naštěstí ale tato první žena útok přežila a je v péči lékařů. Jenže 40letý doktor v útoku pokračoval ještě v dalším bytě, kde zabil kolegyni.

Doktorku zabil sekyrou

Policisté totiž ještě večer vyjížděli v Plzni do bytového domu v ulici Na Chmelnicích, kde vtrhli do jednoho z bytů. To, co tam našli, otřáslo i zkušenými kriminalisty, v bytě ležela ubitá lékařka a také sám útočník, který se pokusil spáchat sebevraždu.

Podle dostupných informací na lékařku vzal sekyru a nůž. Hrůzný útok neměla šanci přežít.

„Mohu potvrdit, že u nalezené ženy konstatoval lékař zranění neslučitelná se životem, byla již mrtvá. U muže musely být zajištěny vitální funkce a následně byl transportován do nemocnice,“ uvedla mluvčí záchranky.

Policie zatím nechce případ podrobně komentovat s ohledem na vyšetřování. „Od včera se v Plzeňském kraji zabýváme dalšími zvlášť závažnými zločiny vraždy, přičemž se v jednom případě jedná o vraždu ve stádiu pokusu, v druhém případě pak bohužel o dokonaný trestný čin,“ potvrdila pouze policejní mluvčí.

Muže, který je podezřelý z obou skutků, a který chtěl následně spáchat sebevraždu, zadrželi po násilném vstupu do bytu policisté ze zásahové jednotky. Na případech pracují krajští kriminalisté.

„Prozatím není možné k událostem sdělit další konkrétnosti. Informace však doplníme, až to s ohledem na trestní řízení bude možné. Děkujeme za pochopení,“ dodala policie.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *