Nehoda kamionu na D10 před Pahou. Foto: Miky Šťastný

FOTO: Nehoda na dálnici D10 před Prahou. Kamion se zapíchl do výkopu, tvoří se kolony

Dopravní komplikace na velkou část pátku způsobila na dálnici D10 nehoda kamionu u Svémyslic směrem na Prahu. V místě, kde silničáři instalují nové váhy, se kamion zapíchl do výkopu.

Není jediný den, aby zcela rozkopanou dálnici D10, kde silničáři vytvořili prakticky v celém úseku od Mladé Boleslavi k Praze hned několik omezení a dopravních staveb, nezablokovala nějaká nehoda, která se stane právě v takovém zúžení.

„Už by nám ŘSD mělo poskytovat vrtulníky, protože tohle se vážně nedá. Opravdu se ptám, za co chtějí platit dálniční známku?“ zuří řidiči na sociálních sítích. Další olej do ohně přilije dnešní nehoda kamionu, která se stala rovněž ve zúžení, konkrétně na 7. kilometru ve směru na Prahu u Svémyslic.

Silničáři tam instalují váhy na kamiony a právě v tomto místě se v pátek dopoledne kamion kabinou doslova zapíchl do výkopu ve středovém pásu, kde se pokládá kabeláž.

Technická závada?

„Řidič bude uplatňovat technickou závadu, uvedl, že se mu zablokovala kola,“ sdělila mluvčí středočeské policie Barbora Schneeweissová s tím, že při nehodě nebyl nikdo zraněn. Okolnosti nehody na místě vyšetřují policisté.

“Kamionu se prorazila vana naftové nádrže, museli jsme odčerpat cca 700 litrů nafty,” doplnili zasahující středočeští hasiči.

Omezení provozu na D10

Omezení provozu na D10 potrvá patrně až do pátečního odpoledne. Dálnice na Prahu je průjezdná jen jedním jízdním pruhem vpravo a tvoří se dlouhé kolony.

Řidiči mohou sjíždět ve směru od Turnova na Brandýs nad Labem, kde ale rovněž doprava vázne. Další možností je sjet na Lysou nad Labem, dojet k dálnici D11 a po ní na pražský Černý Most.

Není vyloučeno, že při vyprošťování kamionu těžkou technikou bude během dopoledne dočasně uzavřen celý směr na Prahu, případně i část provozu na Turnov.

Foto: Nehoda kamionu na D10

4 názory na “FOTO: Nehoda na dálnici D10 před Prahou. Kamion se zapíchl do výkopu, tvoří se kolony”

  1. Za tenhle čurbes může ministr a jeho banda povalečů. A proč on? Jasně, že on. Neumí nařídit, aby v době oprav dálnice, byl zabezpečený plnohodnotný a bezpečný provoz na vedlejších komunikacích. Osobní suta by neměly mít poplatky za dálnice. Je to okrádání posvěcené vládou. A silnice jsou jednolitý tankodrom.

    1. To je dobrá kravina. Že by si ministr třeba vzal plácačku a šel osobně řídit provoz, co? Když nevíš jak věci fungují, nech si to pro sebe a nedělej ze sebe hlupáka veřejně.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *