Novorozenec. Ilustrační foto: Pixabay

To je krásná zpráva! Miminko nalezené v Ústí v kontejneru žije, dostalo jméno Jáchym!

To je neuvěřitelné krásná zpráva. Ačkoli to včera vypadalo, že s ohledem na zásah kriminálky je miminko nalezené v kontejneru ve Střekově v Ústí nad Labem mrtvé, opak je pravdou.

Novorozenec nalezený včera v kontejneru na odpad ve Střekově, místní části Ústí nad Labem, je zdravý a živý. Policie tuto informaci zveřejnila až dnes dopoledne, aby nenarušila vyšetřování celého případu. „Jedná se o chlapce a dostal jméno Jáchym,“ uvedla policejní mluvčí.

Kriminalisté včera poněkud vyděsili obyvatele sídliště Kamenný Vrch, když s lopatami prohledávali travnaté plochy a vyslýchali místní. Všichni se obávali nejhoršího. Dnešní zpráva, že je chlapec v pořádku, tak udělala všem velkou radost.

Tím ale případ nekončí, kriminalisté usilovně hledají toho, kdo takto bezcitně dítě odložil, když existuje možnost bezplatného a anonymního vložení do babyboxu, kde se o dítě postará zdravotnický personál.

Novorozenec ve Střekově byl zabalený v bundě

Kriminalisté zajistili bundu, ve které bylo miminko zabaleno. „V souvislosti s tím, žádáme veřejnost o pomoc. V případě, že je vám bunda povědomá, tak tuto informaci poskytněte policistům na linku 158,“ uvedla policie.

Ta také žádá o pomoc ženu, která v neděli kolem jedné hodiny v noci venčila v ulici Truhlářova svého psa, aby se přihlásila na linku 158. Může být pro kriminalisty důležitou svědkyní. Zřejmě v tu dobu tam totiž někdo novorozence odložil.

Video: Tato žena v noci v Truhlářově ulici venčila psa, policie ji hledá.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *