Dnešní tragická nehoda u Křimova. Foto: HZS

Co se to tam děje?! Dnes další tragická nehoda u Křimova u Chomutova! 4 zranění 1 mrtvý!

To snad není možné! U Křimova vedle Chomutova na spojnici I/7 do Německa se v neděli stala tragická nehoda. Tento týden je to přitom už třetí vážná havárie v tomto úseku, naposledy se vážná nehoda stala včera!

Havárie se stala v neděli dopoledne na silnici I/7 na 89. kilometru u obce Křimov na Chomutovsku směrem na Šebík. „Došlo zde k čelní srážce dvou vozidel. Bohužel jedna osoba zemřela, čtyři jsou zraněné,“ informovala Policie ČR.

Na místě zasahují záchranáři, policie i hasiči, silnice je uzavřena, omezení se očekávají na celé dopoledne.

Okolnosti nehody vyšetřují policisté, dá se ale usuzovat, že jeden z řidičů po projetí zatáčky nezvládl na mokré silnici řízení a přejel do protisměru, kde se čelně srazil s protijedoucím vozem.

Vážná nehoda u Chomutova i včera

Na skoro stejném místě se stala vážná nehoda také včera. Havaroval tam kamion, který se převrátil napříč silnicí. Před touto nehodou se pak na 88. kilometru I/7 z Chomutova na Německo stala další těžká nehoda osobního auta a dodávky.

Tragická nehoda aut, dodávky a kamionu v úterý

Jiná nehoda se ve stejném úseku stala v úterý a tak jako dnes i její následky byly tragické. Havárie se tehdy stala u křižovatky s odbočkami na obce Celná a Suchdol, srazila se tam hned čtyři osobní auta, dodávka a kamion.

Dodávka skončila po čelním střetu s kamionem zcela zdemolovaná, řidič bohužel srážku nepřežil a na místě zemřel, záchranáři už mu nedokázali pomoci.

Dodávka byla po nárazu odhozena napříč silnicí a následně do ní z boku narazilo přijíždějící osobní auto. Celkem se do nehody připletla čtyři osobní auta. Kamion skončil mimo silnici.

Pozor na mlhu

Společným jmenovatelem řady nehod v tomto úseku je mlha! „V místě je špatná viditelnost, hustá mlha, jeďte s maximální opatrností a řiďte se pokyny policistů,“ uvedla mluvčí chomutovské policie Miroslava Glogovská.

Řidiči musí přizpůsobit rychlost tomu, že nevidí dostatečně daleko, prodloužit rozestupy od ostatních aut, rozsvítit hlavní světla a také mlhovky, aby byly dobře a včas vidět. „Světla pro automatické denní svícení, kdy jsou zadní svítilny zhasnuté, opravdu nestačí,“ varují odborníci na bezpečnost v dopravě.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *