Dálnice D10 bude uzavřena u Brandýsa kvůli osazení mostu. Foto: PČR

FOTO: Dálnice D10 bude do nedělního rána uzavřená, osazuje se nový železniční most!

Od sobotních 18 hodin do nedělních osmi hodin ráno je uzavřena dálnice D10 u Brandýsa nad Labem. Důvodem je osazování nového mostu přes dálnici. Řidiči si musí přeplánovat cestu přes Brandýs i tam se budou tvořit kolony.

Policie informovala, že v sobotu v 18 hodin uzavře dálnici D10 v obou směrech! Uzavírka je v úseku mezi exitem 10 Brandýs nad Labem a exitem 14 Stará Boleslav.

„Usazovat se bude nová, 400 tun vážící, konstrukce mostu. Vše by mělo být hotové a provoz obnoven v neděli v 8 hodin ráno,“ uvedla policejní mluvčí. Řidiči musí počítat s tím, že na objízdných trasách se budou tvořit kolony.

Dálnici D10 u Brandýsa nad Labem díky tomu překlene už o tomto víkendu nový železniční most. Jeho oblouková ocelová konstrukce má rozpětí 68 metrů a je připraven tak, aby v budoucnu nebránil plánovanému rozšíření dálnice D10 o třetí třetí jízdní pruh v každém směru.

Nový most přes D10 váží 400 tun

Nová ocelová konstrukce, takzvaný Langerův trám, váží 400 tun. Před usazením jej dělníci kompletovali na předpolí mostu, následně se přesune do pozice v blízkosti své definitivní polohy. Do ní se usadí za pomoci těžkého jeřábu v noci ze soboty na neděli.

Správa železnic dále provede úpravy železničního svršku v délce 400 metrů, rekonstrukcí projdou i dva nedaleké propustky. Obnoví se rovněž železniční spodek a související kabelová vedení. To vše umožní zvýšit traťovou rychlost.

Výstavba nového mostu vyžaduje nepřetržitou výluku mezi Čelákovicemi a Brandýsem, která potrvá do 29. října. Od 14. do 17. října bude navíc přerušený provoz na celé trati z Čelákovic do Neratovic.

„Vlaky z Čelákovic do Brandýsa začnou využívat nové přemostění už na konci října,“ uvedla mluvčí Správy železnic Nela Eberl Friebová. Zhotovitelem prací za 154 333 103 korun je společnost Eurovia CZ. Stavbu plně dokončí příští rok v únoru.

Dálnice D10 bude úplně uzavřená u Brandýsa nad Labem od 18 hodin v sobotu do nedělních 8 hodin.

FOTO: Dálnice D10 bude uzavřena

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *