Lidé mají problém s výpadkem dat a televize. Foto: T-Mobile

Operátor T-Mobile měl výpadek. Lidem nešla data a nemohli sledovat televizi

T-Mobile se v pátek večer potýkal s výpadkem služeb. Lidé měli problémy s datovými hlasovými službami. Mnozí klienti nemohli sledovat ani Magenta TV, nebo se dovolat.

Páteční výpadek komplikoval život klientům operátora T-Mobile na řadě míst v Česku. Lidé hlásili problémy s datovými a hlasovými službami. Vlivem toho mnoha z nich nefungovala ani internetová televize.

„Bohužel máme v tuto chvíli hlášený plošný výpadek. Kolegové na opravě pracují a dělají vše pro to, aby to bylo co nejdříve v pořádku. Za komplikace se moc omlouvám,“ napsala večer firma na sociální síti X v reakci na dotaz jednoho z klientů.

Firma také doplnila, že po odstranění technických problémů data a další služby na jejich zařízení automaticky znovu naskočí. Není však vyloučeno, že například televizní boxy bude nutné restartovat. V sobotu dopoledne už služby operátora fungovaly bez problémů.

Lidé hlásili, že mají problém se například dovolat. „Volal jsem rodičům a hovor mi několikrát vypadl, chvíli to jde, chvíli nejde,“ řekl naší redakci pan Radek z Příbrami. Lidem rovněž nefungovala data a tedy ani internet, vlivem toho také vypadávala Magenta TV provozovaná přes internet, což bylo v pátek večer nepříjemné.

„Už asi hodinu mi vypadává Magenta jak v set-tob-boxu, tak v aplikaci na tabletu. Také wi-fi občas padne,“ napsal ve facebookové skupině Jaroslav Vích z Plzně – sever. Ostatní diváci to potvrzovali a hlásili výpadky i z dalších míst Česka, potíže měli například v Teplicích, Kladně, Mělníku či v části Prahy.

Magenta TV patří mezi největší poskytovatele televizního vysílání v Česku, v létě měla 272 tisíc předplatitelů. Jen letos plánuje investovat do rozvoje mobilní sítě a pokrytí 5G signálem 4,9 miliardy korun.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *