Screenshot 20241006 054436 Instagram

FOTO: Viktor Preiss převzal cenu Thálie, manželka Jana ho láskyplně objala

Bohužel už ne za hlavní roli, ale za celoživotní dílo převzal ocenění Thálie oblíbený český herec Viktor Preiss. Po delší době se s ním na veřejnosti objevila i manželka Jana.

77letý Viktor Preiss, který už dříve oficiálně ukončil kariéru, převzal v Národním divadle prestižní cenu Thálie za své celoživotní dílo. Herec s nezaměnitelným hlasem a velmi ušlechitilým vystupováním ztvárnil stovky rolí, ve kterých ho diváci milují.

V poslední době nadchl například v pohádkách Hodinářův učeň, nebo Anděl páně 2. Desítky skvělých rolí odehrál ale právě na divadle. Nezapomenutelná byla jeho dvojrole v představení Brouk v hlavě divadla Na Vinohradech a mnoho dalších.

„Rád bych poděkoval jedné dívce. Člověku, který mi věnoval 57 let svého života, a tím je moje žena Jana. Bez ní bych tady nestál,“ řekl dojatým hlasem při přebírání ocenění a diváci ho ocenili dlouhým a bouřlivým potleskem vestoje.

Manželka Jana se díky tomu po dlouhé době objevila ve společnosti a velice jí to slušelo.

S rodiči přišli do Národního divadla i syn Martin a jeho žena Martina. Právě ta zachytila dojemný okamžik v šatně, kdy paní Jana svému muži gratuluje k ocenění a dlaněmi ho láskyplně drží za tváře.

“To nepotřebuje další slova,” napsala k černobílé fotografii dojatá snacha a také herečka Martina Preissová.

Je vidět, jak významný a dojemný okamžik to pro celoživotní herecké manžele byl.

Viktor Preiss lidem popřál zdraví a mír, divadlu pak věčnou slávu. Fanoušky potěšilo, že se jim slavný herec ochotně podepisoval, nebo se s nimi nechal vyfotit. Tak se chová pravá a fanoušky milovaná hvězda.

FOTO: Viktor Preiss převzal cenu Thálie

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *