Požár dodge v Praze na dálnici D6. Foto: HZS

FOTO, VIDEO: Peklo na silnicích v Praze. Za pár hodin shořela tři auta se spalovacím motorem

Během pouhých několika hodin museli hasiči vyjíždět během čtvrtka hned k několika požárům osobních aut v Praze. Jedno z aut začalo hořet po srážce s dodávkou, ostatní kvůli technické závadě.

Jestli nové elektromobily u potenciálních zákazníků vzbuzují obavy z požárů, co potom současná auta se spalovacími motory? Jen během čtvrtka v Praze shořely nejméně tři takové vozy.

Nejdříve vyjížděli pražští a středočeští hasiči k ničivému požáru osobního vozu dodge, který začal hořet po srážce s dodávkou na výjezdu z Prahy na dálnici D6. Plameny vůz zcela zničily, posádku se naštěstí podařilo dostat včas ven.

VIDEO: Požár dodge v Praze na dálnici D6. Video: HZS

Další dvě auta hořela kvůli technické závadě. Na Praze 10 v Ďáblicích začalo hořet SUV značky BMW. Auto už se zachránit nepodařilo, i když si hasiči s požárem poradili rychle.

„Před příjezdem jednotek bylo vozidlo zasaženo požárem v plném rozsahu,“ uvedl mluvčí HZS Praha Martin Kavka.

Další auto, tentokrát značky Mercedes začalo hořet ve Strašnicích v ulici v Olšinách. I to sice hasiči rychle uhasili, ale vůz je zničený.

„V obou případech se jednalo osobní auta se spalovacími motory. Posádkám se podařilo opustit vozy v pořádku,“ dodal Kavka.

VIDEO: Požár Mercedesu v Praze. Video: HZS

6 názorů na “FOTO, VIDEO: Peklo na silnicích v Praze. Za pár hodin shořela tři auta se spalovacím motorem”

  1. Rozdíl je v tom, že spalovák když hoří tak za provozu. Elektrika při dobíjení a většinou vezme něco s sebou (barák, garáž) a nejde uhasit….

    1. Autor článku je zřejmě fanoušek emobility 😂
      A až zase příště budete srovnávat jabka s hruškami,tak se aspoň snažte čtenářům dodat úplné informace místo bulvárních úvodů,na které nikdo neni zvědavý.

      p.s. – oba vozy byly přibližně 15+ let staré,o čemž se majitelům současných elektromobilů mohou jen zdát vlhké sny 😂

  2. ANO tyto auta jdou uhasit elektrika ne , tam by koukali hasiči jak tydýýýý a to máme asi jen dva kontejnery na ně .Tyto auta nejsou auta ty at shoří to jsou předražení křápy .

  3. Hlavně bych ještě připomněl způsob hašení auta se spalovacím motorem a elektroauta a taky po následná likvidace požáru, no nevím, moc bych se byt autorem nepouštěl do srovnávání “dělání vrásek u potencionánich zákazníků”

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *