Nová Škoda Elroq.

Nová elektrická Škoda Elroq přijíždí. Víme, kolik ujede na jedno nabití a kolik bude stát

Škoda Auto v úterý večer v Praze představila zcela nový model Elroq. Je prvním plně elektrickým modelem značky ve strategicky důležitém segmentu kompaktních SUV.

Elroq je zároveň je také prvním modelem s novým designovým jazykem Škoda Modern Solid. Přichází s komplexní nabídkou verzí a baterií, které zajistí dojezd více než 560 kilometrů.

Nejlevnější Škoda Elroq pod 800 tisíc Kč

Bohatá standardní výbava zahrnuje zadní parkovací kameru, proaktivní ochranu cestujících, asistenta změny jízdního pruhu, 13palcový infotainment a SmartLink. Rozsáhlá standardní výbava zahrnuje nejmodernější asistenční systémy.

Tato kombinace činí z modelu Elroq cenově nejdostupnější elektromobil ve svém segmentu na evropském trhu se startovací cenou od 799 000 korun včetně DPH. Díky tomu Škoda ho nabízí na mnoha trzích za cenu srovnatelnou s jeho protějškem se spalovacím motorem – modelem Karoq.

Nový design Modern Solid

„Škoda Elroq je naším prvním čistě elektrickým modelem v segmentu kompaktních SUV, který je nejrychleji rostoucím a nejprodávanějším subsegmentem v Evropě. Kromě toho je naším prvním modelem s designovým jazykem Modern Solid,“ říká předseda představenstva Škoda Auto Klaus Zellmer.

Charakteristický design rozdělených předních světlometů vozů SUV značky Škoda byl zcela přepracován. Elroq je také prvním modelem, který má nápisy Škoda na kapotě i na volantu.

Karoserie vozu má velmi aerodynamickou konstrukci se součinitelem odporu vzduchu pouhých 0,26, což je zásluhou mnoha důmyslných konstrukčních úprav a přispívá to k vysoké efektivitě jízdy.

Široký výběr velikostí baterií a vynikající koeficient odporu vzduchu umožňují dojezd více než 560 kilometrů. Vůz bude k dispozici se třemi velikostmi baterie a v různých výkonových verzích.

Tři velikosti baterie

Systémový výkon začíná na hodnotě 125 kW u základního modelu Elroq 50. Model Elroq 85x s pohonem všech kol je vybaven druhým elektromotorem na přední nápravě. Model Elroq 85 může dosáhnout maximálního dojezdu více než 560 kilometrů v režimu WLTP.

Nabíjecí výkon až 175 kW na rychlonabíjecích stanicích na stejnosměrný proud umožňuje dobití 82kWh baterie modelu Elroq 85 s pohonem zadních kol z 10 % na 80 % kapacity za 28 minut. Menší baterie vozů Elroq 50 a 60 s pohonem zadních kol lze nabít ještě rychleji, za 25 minut nebo méně.

Vůz nabízí rovněž velkorysý vnitřní prostor, včetně největšího zavazadlového prostoru ve své třídě se základním objemem 470 litrů, který lze sklopením zadních sedadel zvětšit až na 1580 litrů.

Moderní výbava interiéru

Interiér se vyznačuje čistým designem, intuitivními funkcemi v infotainmentu a vyspělými ekologickými materiály. Řidiči ve voze najdou až tři digitální displeje, nové uživatelské rozhraní, dotykovou lištu a také lištu s fyzickými tlačítky.

Virtuální kokpit poskytuje jasný a intuitivní přehled o klíčových jízdních údajích. Na přání bude k dispozici head-up displej s rozšířenou realitou a vylepšenou grafikou. Zobrazuje rychlost, rozpoznané dopravní značky, informace o tempomatu a asistenčních systémech i navigační pokyny promítané na čelní sklo do zorného pohledu řidiče.

Vybírat mohou zákazníci od středy

Škoda Auto otevře konfigurátor a bude přijímat předobjednávky na nový Elroq na klíčových evropských trzích od 2. října, další trhy budou brzy následovat.

Vedle variant Elroq 50 a 85 bude při uvedení na trh k dispozici také limitovaná, speciálně označená verze First Edition s charakteristickým světelným pásem Light Band vizuálně spojujícím přední světlomety s černým lakováním střechy a A-sloupky.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *