Nalezené auto v řece poblíž obce Lipová-lázně. Zdroj: CNN Prima

Zoufalství rodičů: Už 13 dní hledají mladé lidi z auta, které v Lipové-lázních vzala voda

Obrovská nejistota pro rodiny mladých lidí, které i s autem před dvěma týdny vzala rozbouřená řeka Staříč v Lipové-lázních, pokračuje. Posádku auta se dosud nepodařilo najít, dnes pátrání pokračuje.

I v neděli pokračuje pátrání po trojici mladých lidí, které v sobotu 14. září vzala i s osobním autem rozbouřená řeka v obci Lipová-lázně na Jesenicku. V sobotu odpoledne se totiž do obce přihnala stoupající povodeň a vůz se propadl do rozbouřeného toku. Uvnitř auta byli čtyři mladí lidé, jen jednomu se podařilo dostat ven, než vůz pohltila voda.

Hned poté vůz zmizel, přestože po něm ihned pátrali záchranáři, najít ho nedokázali, sami byli v ohrožení života a pátrací akci museli ukončit. Pár hodin potom celou obec vyplavila obrovská vlna vody, která zničila řadu domů, rozbila silnice, vytrhala asfalt i stromy, brala s sebou mosty.

Zcela zdemolované auto se podařilo najít až několik dnů potom, když opadla voda. „Posádka ale v autě nebyla,“ informovala tehdy policejní mluvčí. Rodiny zmizelých mladých lidí od té doby žijí v obrovské nejistotě. Nemají informace, kde jsou a zda by mohli být v pořádku. Mnozí se přitom smiřují s nejhorším. Pátrání totiž trvá už dlouhých 13 dnů.

Pátrání po posádce auta pokračuje

Minulý týden policie přizvala na pomoc specialisty vodní záchranáře a pročesávali celé úseky vodního toku. Nic ale nenašli. Nejistota tak stále stoupá a šance objevit posádku auta živou a zdravou bohužel klesá. Policisté a záchranáři se ale nevzdávají.

Tento víkend se do pátrání zapojili také dobrovolní kynologové se psy, informovala CNN Prima News. „Procházíme po toku řeky a psy prohledávají okolí,“ vysvětlují kynologové, kteří v sobotu prohledávali například okolí Širokého Brodu.

Práci jim ale stěžuje, že povodeň do okolí vyplavila různé oblečení, zbytky potravin a dalších věcí, které pachové stopy narušují. Pátrání má pokračovat i v týdnu, patrně se ale bude přesouvat za hranice s Polskem.

FOTO: Pátrání po posádce auta z Lipové-lázní

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *