Náklaďák v Rohovládově Bělé strhl elektrické vedení. Foto: HZS

Drama na Pardubicku: Náklaďák strhl elektrické vedení, auto zůstalo pod proudem!

Řidič nákladního auta dnes v Rohovládově Bělé strhl dráty elektrického vedení. Jeden z drátů přitom zůstal zaháknutý za korbu a celý vůz tak byl pod proudem. Řidič byl uvězněný uvnitř.

Nepříjemná nehoda se stala dnes odpoledne v obci Rohovládova Bělá na rozhraní Pardubického a Královehradeckého kraje. „Řidič nákladního vozu při jízdě se zvednutou korbou strhl dráty elektrického vedení. Došlo přitom k jejich vyzkratrování,“ uvedla mluvčí pardubických hasičů Vendula Horáková.

Obec Rohovládova Bělá je bez elektřiny

Vůz strhl dráty o napětí 230 V. Jeden z drátů ale zůstal pod proudem a zaháknutý za korbu. Auto bylo rovněž stále pod proudem. „Po příjezdu bylo změřeno přístrojem AC Hostick, že vůz je pod proudem,“ říká k zásahu jeho velitel Milan Pavlíček z Hasičské stanice Přelouč.

Řidič tak byl v kabině doslova uvězněn. Bylo tak nutné počkat na příjezd pracovníků rozvodných závodů, kteří vypnuli dodávky elektřiny.

Část domů v obci zůstává už několik hodin bez dodávek elektřiny. “Evidujeme poruchu, na její opravě intenzivně pracujeme,” informuje ČEZ.

Tragická nehoda u Ledců: Nezletilý řidič narazil autem do stromu, na místě zemřel

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *