Sazka od října zdraží. Foto: Sazka

Sportka razantně zdraží, sdělila dnes Sazka! Zároveň sníží šanci na nejvyšší výhru

Sportka je patrně nejoblíbenější sázková hra v Česku, kterou provozuje Sazka. Stovky tisíc Čechů, kteří čas od času zkouší polechtat štěstí a chtějí vyhrát miliony, si teď ale budou muset pořádně připlatit.

Sportka totiž poprvé poprvé po deseti letech prochází řadou změn. Především si ale hráči pořádně připlatí, a to rovnou o třetinu už od 2. října 2024! „Cena jednoho vsazeného sloupce se ze současných 20 korun zvýší na 30 korun, totožná změna se týká i ceny hry Šance,“ informovala dnes tisková mluvčí Sazky Pavla Hobíková.

Plný tiket nově za 270 korun a méně sloupečků

A aby toho nebylo málo, dokonce se i teoreticky sníží šance na výhru prvního pořadí nebo Superjackpotu. Na plném tiketu už totiž bude jen osm sloupečků, tedy o dva méně. Sázející tedy bude mít při každém slosování oproti současnosti ve hře při každém slosování o dva sloupce menší šanci, že se trefí zrovna jeho čísla.

Na druhou stranu díky tomu alespoň nezdraží plně vsazený tiket tak razantně, ale „pouze“ z 220 na 270 korun.

„Za celou svou historii se cena Sportky měnila pouze pětkrát. Cena sloupce vzrostla desetinásobně, zatímco průměrná mzda vzrostla třicetinásobně,“ argumentuje Sazka.

Vedení Sazky tvrdí, že nový systém nabídne sázejícím vyšší výherní částky i vyšší pravděpodobnost výhry a garantuje jim také minimální výši Superjackpotu. Výhra vyšší než 100 milionů korun by se po úpravách měla vyskytovat o polovinu více slosování.

Sazka: Superjackpot prý bude vyšší

V neposlední řadě naroste průměrná výše Superjackpotu dvojnásobně, až na hodnoty přesahující 200 milionů korun. Sázející bude mít nově také jistotu, že pokud vyhraje Superjackpot Sportky, vyhraje minimálně 30 milionů korun.

„Sportku jsme upravili tak, abychom zvýšili počet milionářů i četnost milionových výher. Ročně nyní díky Sazce stoupne počet nových milionářů až dvojnásobně, téměř o 200. Se zavedením změn se počet nových milionářů, věříme, přehoupne přes hranici 400 ročně, tedy více než jeden nový milionář každý den,“ komentuje změny Aleš Veselý, generální ředitel společnosti Sazka

„A vzroste i samotná šance výhry ve hře Sportka. Upravili jsme totiž i doplňkovou hru Šance, u které se šance na výhru zvyšuje dokonce trojnásobně,” dodal Veselý.

Sportka za deset let rozdala 11 miliard

Za poslední dekádu vygenerovala nejstarší hra loterijní společnosti Sazka více než 1 900 milionářů a vyplatila jim přes 11 miliard korun.

Vedle jackpotových výher Sportka pravidelně nabízí také prémie v podobě garantovaných milionářů a věcných cen v podobě automobilů. V rámci podzimních změn nabídne Sazka tyto prémie v ještě větším počtu, jen v říjnu přidá každé slosování jednoho garantovaného milionáře, celkem půjde o dalších 13 nových milionářů.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *