Vážná nehoda na závodech u Tatenic. Foto: HZS

FOTO: Vážná nehoda na závodech u Tatenic! Řidič nezvládl auto a narazil do stromu

Vážná nehoda se stala dnes odpoledne u Tatenic, respektive před obcí Strážná nedaleko Lanškrouna. Řidič auta tam během závodů nezvládl řízení, vyjel ze silnice a narazil s vozidlem do stromu. Utrpěl velmi vážná zranění.

Značně zdemolovaný skončil závodní vůz v neděli u obce Strážná. Jeho řidič patrně auto nezvládl, vyletěl ze silnice a narazil do stromu. Auto dostalo náraz z boku. „Na místo vyrazily všechny složky záchranného systému a musel vzlétnout i vrtulník,“ informovali zasahující hasiči.

Profesionální jednotka ze stanice Lanškroun po příjezdu na místo, kde již zasahoval rescue team pořadatele závodu, vyprostila řidiče pomocí hydraulického nářadí. Hasiči museli auto doslova rozstříhat, po vyproštění pomohli řidiče transportovat k vrtulníku. „Řidič byl následně letecky přepraven do nemocnice v Olomouci,“ uvedla mluvčí HZS Olomouckého kraje.

Nehoda se stala na silnici mezi obcemi Tatenice a Strážná u Lanškrouna v okrese Ústí nad Orlicí, která byla v neděli uzavřena kvůli pořádání závodů. Nehoda se tedy stala na uzavřené trati. Jel se tam Závod do vrchu Vrch hobby cup (VHC) Tatenice. Nehoda závod přerušila na více než hodinu, ale jízdy následně pokračovaly.

V neděli ráno narazil do stromu automobil také v Ledcích na Mladoboleslavsku. Auto řídil patrně nezletilý mladík, ten bohužel tragickou nehodu nepřežil.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *