Tragická nehoda auta a vlaku u Kostelce nad Labem. Foto: SŽ

Tragická nehoda u Kostelce: Auto vjelo před vlak, ten ho rozdrtil, řidič zemřel

Tragická nehoda zastavila v sobotu v noci dopravu na železniční trati Neratovice – Brandýs nad Labem. Poblíž obce Jiřice vjel před přijíždějící motorák řidič osobního auta. Nehodu nepřežil.

Tragicky skončila sobotní srážka vlaku s osobním autem nedaleko Kostelce nad Labem. Kolem 20. hodiny vjel na nechráněný železniční přejezd bez závor na úrovni obce Jiřice řidič osobního vozu Citroën. Pravděpodobně si přitom nevšiml přijíždějícího motorového vlaku a najel přímo před něj.

Vlak do auta vrazil a tlačil před sebou po kolejích. Automobil byl po nárazu značně slisovaný a zdemolovaný. Řidič uvnitř vozu utrpěl velmi vážná zranění. „Řidič i přes veškerou snahu záchranářů těžkým zraněním na místě podlehl,“ uvedl mluvčí středočeské policie Pavel Truxa.

V autě byla také spolujezdkyně, ta utrpěla velmi vážná zranění a byla transportována vrtulníkem do nemocnice v Praze. Cestující z vlaku zranění nejsou, hasiči je z místa nehody odvezli náhradní dopravou.

Provoz na trati byl na několik hodin zastaven, podle aktuálních informací by mohl být obnoven kolem druhé hodiny ráno. Okolnosti nehody na místě vyšetřují policisté. Na místě zasahovali také středočeští hasiči a hasiči Drážní inspekce, kteří budou vůz vyprošťovat.

FOTO: Tragická nehoda u Frenštátu. Řidič Superbu nedal přednost motorkáři, zemřel

3 názory na “Tragická nehoda u Kostelce: Auto vjelo před vlak, ten ho rozdrtil, řidič zemřel”

  1. Avatar of Martin Klein
    Martin Klein

    Anonym. Jste kolikátej s tímto příspěvkem. Umírají tam jenom spěchálkové a ignoranti. Tak tam ty světla umístí, klidně, a Vy je na splátky můžete postupně zacvakat.

    1. Avatar of Vladimír
      Vladimír

      Prosím vás novináři , už si jednou provždy zapamatujte ,že žádný přejezd není nechráněný jde o základní zabezpečení kříži na sloupku před přejezdem a každý kdo má řidičák by měl vědět jak se má chovat , vaše formulace nezabezpečený je zavádějící …

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *