Tragická nehoda mezi Frenštátem a Rožnovem pod Radhoštěm. Foto: HZS

FOTO: Tragická nehoda u Frenštátu. Řidič Superbu nedal přednost motorkáři, zemřel

Tragická nehoda se stala v sobotu v Trojanovicích u Frenštátu pod Radhoštěm. Řidič Škody Superb tam při odbočování nedal přednost motorkáři jedoucímu po hlavní.

Havárie se odehrála na silnici I/58 konkrétně mezi Frenštátem a Rožnovem pod Radhoštěm na horském sedle Pindula, poblíž autobusové zastávky a parkoviště. Právě na to chtěl odbočit řidič Superbu přijíždějící po hlavní silnici. Patrně si přitom nevšiml, že proti němu přijíždí motorkář.

„Řidič mu zřejmě nedal přednost v jízdě, čímž došlo ke střetu,“ uvedla policejní mluvčí Eva Michalíková.

Osobní auto skončilo po čelní srážce s motorkou značně zdemolované, zničený byl také motocykl. Motorkáře náraz odmrštil několik metrů od tohoto místa. Utrpěl přitom velmi vážná zranění. Na pomoc mu spěchala moravskoslezská záchranka včetně vrtulníku.

„Šestatřicetiletý motocyklista byl po kolizi v bezvědomí, došlo u něj k zástavě dechu i krevního oběhu. První pomoc mu začali poskytovat svědkové nehody a náhodně přítomný lékař záchranné služby,“ uvedl mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

Následně dorazili záchranáři, kteří pokračovali s rozšířenou resuscitací. Za stálé nepřímé srdeční masáže a použití přístrojové techniky se snažili obnovit činnost srdce. Zasahující lékař zajistil dýchací cesty a umělou plicní ventilaci, provedl akutní ošetření hrudníku.

„Pacient utrpěl mnohočetná poranění dolních i horních končetin a hrudníku. Veškerá snaha o jeho záchranu byla marná a lékař nakonec musel konstatovat smrt,“ dodal Humpl. Řidič auta středního věku utrpěl jen lehčí zranění.

Komunikace byla téměř tři hodiny uzavřená. Nehodu nyní vyšetřují moravskoslezští kriminalisté.

Tragická nehoda u obce Paštiky! Auto se čtyřmi mladíky sjelo do rybníka, dva jsou mrtví!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *