Silničáři pracují na zatopené dálnici D1 u Ostravy, Foto: ŘSD

Silničáři celou noc čerpali vodu z dálnice D1, stále zůstává zavřená, stejně jako silnice 60

Nadále zůstává zavřený 361. až 372. kilometr dálnice D1 na Ostravsku. Silničáři stále pracují na odčerpávání vody a bahna z vozovky. Intenzivně se pracuje také na opravách silnice I/60 u Jeseníka.

I tuto noc silničáři pracovali na odčerpávání vody a odtěžení nánosů z tělesa dálnice D1 na zhruba 370. kilometru. Kvůli tomu je stále neprůjezdný úsek od 361. kilometru (Ostrava – Přívoz) ke 372. kilometru. „Bohužel úsekem stále protéká voda,“ sdělil dnes ředitel Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Radek Mátl.

Zatopená dálnice D1 prjezdná v neděli?

Mátl dodal, že silničáři intenzivně pracují na tom, aby bylo možné zbylý úsek otevřít do neděle.

“Ve středu byla zprovozněna další část dálnice D1 z ulice Rudná, a to po mimoúrovňovou křižovatku Místecká na 361. kilometru v obou směrech,” uvedla policejní mluvčí Pavla Jiroušková.

Řidiči tedy projedou bez potíží od Prahy až po Ostravu. Doprava je nyní zatím stále odkláněna z dálnice D1 v obou směrech na 361. kilometru.

VIDEO: Zatopená dálnice D1 na Ostravsku. Zdroj: ŘSD

Silnice 60 u Jeseníka jen pro záchranáře

Pracuje se také na obnovení provozu na silnici I/60 mezi Jeseníkem a Žulovou, tyto oblasti po víkendových ničivých povodních zůstaly takřka odříznuté od světa. Silnice tam jsou značně zničené – vytrhaný asfalt, propadlá tělesa silnic, nánosy kamení a bahna…

„Pracujeme na doplnění a stabilizaci odplaveného silničního tělesa, osazení betonových svodidel včetně dopravního značení pro bezpečný průjezd,“ uvedl Mátl s tím, že nyní je silnice I/60 na Jesenicku průjezdná jen pro složky Integrovaného záchranného systému, tedy pro hasiče, záchranku, policii či armádu.

Zprovoznění trasy I/60 pro kompletní dopravu plánuje Ředitelství silnic a dálnic od pondělí.

Nadále však zůstávají zavřené některé další zničené silnice přímo v Jeseníku, ale i v menších obcích jako jsou Mikulovice, Vápenná, Vrbno pod Pradědem a mnoho dalších. Opravy těchto komunikací potrvají dlouhé měsíce i roky a vyjdou na stovky milionů korun.

FOTO: Silnice jsou po povodních rozsekané, do jedné trhliny se dnes zřítil řidič s autem

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *