Auto v Lipové zmizelo v řece Staříč.

Našlo se auto, které i s mladými lidmi zmizelo v sobotu v Lipové v rozbouřené řece!

Policie dnes potvrdila, že našla auto, které se v sobotu smeklo ze břehu do rozbouřené řeky Staříč v obci Lipová-lázně na Jesenicku. Mladíci ve věku kolem 18 let ale v autě nebyli.

Je otázkou, zda je to dobrá zpráva. Policie dnes potvrdila, že skutečně našla osobní auto, které se v sobotu smeklo do řeky Staříč v Lipové-lázních. Ve voze původně seděli čtyři mladí lidé ve věku přes 18 let, jen jednomu se podařilo z auta dostat ještě včas ven.

Ostatní zůstali uvnitř, potopili se i s autem v rozbouřené řece Staříč, která je odnesla daleko od tohoto místa. Policisté po voze pátrali dva dny, a to včetně kolegů v Polsku. Auto se našlo až dnes po opadnutí vody v řece.

„Bohužel bylo nalezeno bez posádky,“ informovala policejní mluvčí Soňa Štětínská s tím, že policisté po mladých lidech dál pátrají. Existují teď dvě varianty, jednou z nich je, že se pokoušeli dostat ven a proud vody je odnesl, což by za dané situace mohli jen těžko přežít.

Optimistickou variantou, je že se jim podařilo někde zachránit. Bylo by ale zvláštní, že by se dosud neobrátili na někoho o pomoc, nebo se neozvali rodičům. Tedy pokud neskončili například někde daleko od obydlené zóny bez telefonního signálu, který od soboty v zasažených oblastech na mnoha místech vůbec není.

Navíc se dá předpokládat, že telefony mají utopené a nefunkční. Nezbývá než doufat… Policie zatím nechce událost s ohledem na rodinné příslušníky blíže komentovat.

Bohužel povodně už mají první potvrzenou oběť. Je jí žena, jejíž tělo našli v řece Krasovka v Krasově na Bruntálsku. Dalších osm lidí včetně tří mladíků z auta je pohřešováno.

„Jedním z pohřešovaných je muže, který skočil do řeky Otavy, dále senior z domu seniorů v Kobylé nad Vidnavkou a jeden člověk spadl do vody v Krnově,“ řekl policejní prezident Martin Vondrášek.

Jak už jsme vás informovali už v sobotu, jeden muž spadl do Jankovického potoka na Uherskohradišťsku, když se snažil odmetat naplavené bahno. Ani toho se zatím nepodařilo najít.

Mimořádná událost: V Lipové spadlo do rozbouřené řeky auto, tři mladí lidé se utopili!

4 názory na “Našlo se auto, které i s mladými lidmi zmizelo v sobotu v Lipové v rozbouřené řece!”

  1. Prosím, přečtěte si to po sobě znovu a opravte si ty chyby, není jich málo…🤦

    Jinak samozřejmě doufám, že posádka auta je v pořádku a někde se objeví.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *