Řada silnic v Česku a na Moravě je neprůjezdná.

Přehled: Řada silnic první třídy i dálnice D1 jsou zavřené. Kudy neprojedete?

Ačkoli hladiny některých řek začínají klesat, řada silnic, je stále pod vodou, podemletá, nebo zanesená bahnem a kamením. Uzavřená je dál i dálnice D1 u Ostravy.

Řidiči nadále neprojedou dálnici D1 na Ostravsku. U Bohumína je dálnice pod vodou, ve směru z Polska se dá dojet k Bohumínu na exitu 372, dál je vozovka pod vodou. Už v noci na dnešek byla dálnice D1 uzavřena v Ostravě, kde voda ve Svinově zaplavila pás ve směru na Prahu.

Nadále také zůstává zavřený klimkovický tunel z důvodu výpadku technologií. Na trase D1 z Přerova do Ostravy se sjíždí na exitu 311 směr Bělotín a Příbor.

Kvůli zaplavení vodou silničáři ráno uzavřeli část dálnice D55 ve Zlínském kraji. Od soboty řidiči neprojedou ani po dálnici D56 z Ostravy do Frýdku-Místku. Do Hlučína se dostanete přes Koblov.

Uzavřen je úsek silnice I/50 z Brna do Uherského za Bučovicemi. Záplava se dá objet přes Kyjov.

Potíže ale nejsou jen na Moravě. Kvůli stoupající hladině Labe je uzavřen úsek silnice I/30 z Lovosic na Ústí nad Labem podél Labe, náhradní trasa je přes dálnici D8.

Uzavřena je rovněž silnice I/17 z Chrudimi do Zámrsku za Hrochovým Týncem, kde byla silnice zaplavená, náhradní trasa vede přes Chrast.

Řada obcí je kvůli poškození silnic doslova odříznutá, například Mikulovice na Jesenicku. „Přestože hladiny řek na Jesenicku klesají, stále zůstává drtivá většina komunikací uzavřena,“ informovali policisté.

Večer došlo k uzavírkám na silnice I/14 mezi Poniklou a I/10 Na Mýtě, kudy jde povodňová vlna. Objízdné trasy jsou vyznačeny. Hrozí zatopení také na Hradsku u železničního mostu.

Kvůli sesuvu půdy se řidiči nedostanou ani do Malé Úpy v Krkonoších. Zaplavené nebo podemleté nejsou jen silnice, ale i železniční tratě.

Kvůli omezení provozu na železničních tratích na Moravě a v Rakousku dnes v noci nepojedou vybrané noční vlaky a přímé vozy. Omezení se týká vlaků. Nejméně týden nepojedou vlaky na koridoru na Ostravsko.

Další uzavřené silnice:

Dnes v noci došlo ke zrušení těchto vlaků:

•NJ 456/457 Berlin – Praha – Břeclav – Wien – Graz a zpět

•EN 406/407 Chopin München – Wien – Břeclav – Bohumín – Warszawa a zpět

Vlak EN 442/443 Slovakia v trase Praha – Košice – Michalovce a zpět pojede odklonem přes Valašské Meziříčí a Púchov, pokud bude možný provoz na této trati. Vlak nepojede přes Bohumín a nepoveze přímé vozy Praha – Warszawa.

To je neštěstí! V Jeseníku a okolních obcích kvůli povodním padají první domy!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *