Linda se na miminko velmi těšila.

Neštěstí: žena, která porodila v sídle sekty, zemřela, prodělala smrt mozku! Co se dělo?

Domácí porod v Plasích na Plzeňsku, který se v neděli proměnil v drama, má tragickou dohru. Linda bohužel zemřela, utrpěla smrt mozku. Případ vyšetřují kriminalisté.

Nastávající maminka Linda z Plasů na Plzeňsku se tolik těšila na miminko. Ještě v březnu zveřejnila fotku, na které si hladí těhotenské bříško. Kamarádky jí snímek radostně komentovaly: „Snad se také jednou dočkám,“ napsala jedna z nich. Radost ale skončila velkým neštěstím.

Linda, která byla alternativního smýšlení a byla součástí společenství Život v srdci, se rozhodla rodit doma, nikoli v nemocnici za dohledu lékařů. K porodu došlo právě v sídle společenství v Plasích tuto neděli. Během porodu se ale děly věci, kterým se snad ani nechce věřit.

Hrozné detaily porodu v Plasích

Žena sice porodila v neděli, ale až do pondělí, tedy více než dvanáct hodin, byla s narozenou dcerkou spojená pupeční šňůrou. Až když začala kolabovat, zavolali lidé z komunity záchrannou službu. Matku museli na místě lékaři resuscitovat, do nemocnice ji transportoval vrtulník. Podle záchranářů byly obě v ohrožení života.

Ve čtvrtek večer začala psát rodina Lindy na sociální sítě zprávy o tom, že jí lékaři diagnostikovali mozkovou smrt. Serveru Seznam Zprávy to potvrdil její syn. „Jedná se o mozkovou smrt. Momentálně se prověřuje možnost darování orgánů. K odpojení od přístrojů tedy dojde, až se toto vyřeší,“ napsal v SMS zprávě.

Domácí porod se odehrál v sídle centra Ohnivý drak a sekty Život v srdci v Plasích. Její hlavní postavou je šestačtyřicetiletý Lukáš S., který se sám označuje jako Bůh Šašek a pravidelně publikuje videa na YouTube, vystupuje i na dalších sociálních sítích.

Porod vysílali živě na YouTube

Komunita vysílala v neděli část porodu živě na YouTube a následně zveřejnila i záběry po narození děvčátka. O den později, v pondělí, když Lukáš S. vysílal živě, za ním přišla jedna z žen se slovy:

„Linda sedí na záchodě. Oni na ni mluví, ale ona vůbec nevnímá a je úplně bílá. Myslím, že ztrácí vědomí. Je to hroznej pohled na ni. Tak já vůbec nevím, jestli bychom neměli něco udělat?“

Toho zpráva nejprve nezneklidnila, mluvil o tom, že se ženou je tam přeci dula. Teprve, když se ozve mužský hlas, který říká, že „je to hrozný“, ukončil vysílání a šel situaci řešit.

Případem už se zabývá policie. „Od zdravotnické záchranné služby jsme přijali oznámení o tom, že v obci Plasy mělo dojít k domácímu porodu, při kterém měla být rodička i dítě v ohrožení života,” potvrdila mluvčí plzeňské policie Dagmar Brožová.

Policisté vyjeli na místo a zjišťovali, zda došlo či nedošlo k nějakému protiprávnímu jednání. “Po základních úkonech na místě jsme ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti,“ dodala policejní mluvčí Dagmar Brožová.

1 názor na “Neštěstí: žena, která porodila v sídle sekty, zemřela, prodělala smrt mozku! Co se dělo?”

  1. Ještě že miminko bude normální,když matka byla krava.Vsechny z ty sekty hodit do vody a utopit.zmrdi takhle hazardovat s lidskýma zivotama který se ještě nemůžou rozhodnout.Omlouvam se ale patří ji to.Ted má prcek šanci na lepši život než v nějaké sekte.A ostatní co tomu přihlíželi pozavírat nebo vykastrovat,ať se tohle už nedeje

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *