Řidiči bourají na mokrých silnicích, jako večer v jižních Čechách.

FOTO: Kalamita na silnicích kvůli dešti. Řidiči bourají ve velkém, auta končí na střeše

Česko trápí nejen očekávané povodně, ale kvůli neustávajícímu dešti ve velkém bourají řidiči. Hasiči a záchranáři vyjížděli v pátek k enormnímu množství dopravních nehod.

O desítky procent více dopravních nehod řešili dnes policisté, záchranáři i hasiči po celé České republice oproti běžnému stavu. Řidiči nezvládají jízdu v silném dešti, který na mnoha místech tvoří vrstvy vody na silnicích a také podmáčí a tedy změkčuje krajnice u silnic.

To všechno vede k bouračkám. Už jsme vás informovali o nehodě kamionu u Spáleného Poříčí na Plzeňsku, z něhož se vysypal náklad v podobě plechovek limonády.

Auto na střeše i s vozíkem

Bouralo ale také mnoho řidičů v osobních autech, například v pátek večer v obci Horní Lapač na Kroměřížsku, kde došlo k dopravní nehodě kamionu a osobního auta s vozíkem, které skončilo v příkopě na střeše.

„Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že posádka vyvázla bez zranění a malé statečné dívence věnovali dráčka Záchranáčka. U vozidla provedli protipožární opatření a zajistili jej proti pohybu,“ uvedla mluvčí hasičů Lucie Javoříková.

Hasiči nyní nasvěcují místo nehody dopravním policistům a budou asistovat odtahové službě při naložení auta a vozíku na vůz odtahové služby.

Na střeše “zaparkoval” řidič u Žatce

Auto na střeše skončilo také v Bezděkově u Žatce. Řidič tam se Seatem patrně najel na vyvýšený příkop a auto se odrazilo zpátky na silnici, přitom se patrně převrátilo.

Nehoda si vyžádala zranění řidiče, který byl převezen sanitou k ošetření do nemocnice. Hasiči poskytli řidiči předlékařskou pomoc a zajistili vozidlo. To bylo následně převráceno na kola a odvezeno odtahovou službou.

Vážná nehoda na Karlovarsku

Nehoda osobního auta a dodávky zase odpoledne uzavřela na asi pět hodin průjezd mezi Bochovem a Toužimí na Karlovarsku na trase II/198 z Karlových Varů na Plzeň. Havárie se stala na příjezdu do Bochova směrem od Toužimi. V obou směrech se tvořily dlouhé kolony.

„Na místo jsme vyslali tři posádky záchranářů, ošetřili dva muže, ročníky 1945 a 1974 se středně těžkými zraněními a dva další pacienty s lehkými zraněními,“ uvedli záchranáři.

Řidiče trápí přívaly vody

Také jihočeští policisté od rána vyšetřovali hned několik nehod. “Řidiči se nechávají zaskočit přívaly vody, které dokážou během okamžiku vytvořit z vozovky kluziště. Buďte opatrní, zpomalte!“ vyzývá mluvčí jihočeské policie.

Problémy jsou také na železnici, kde především padají stromy kvůli podmáčené půdě a větru na koleje. Několik vlaků již do spadlých stromů najelo a cestující museli evakuovat hasiči. Podrobnosti v článku zde.

Na mnoha místech v Česku nejezdí vlaky, kvůli dešti a větru padají na koleje stromy

1 názor na “FOTO: Kalamita na silnicích kvůli dešti. Řidiči bourají ve velkém, auta končí na střeše”

  1. Dobrý den. To je neuvěřitelné. Řidiči nejsou ponaučený, a když mají auto tak se chovají na silnicích jako debilove. Pardon

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *