Nehoda vlaku a dodávky v Radhošti. Foto: HZS

FOTO: V Radhošti vjela dodávka před vlak, ten ji přeřízl vejpůl, provoz na koridoru stojí

Vážná nehoda se stala ve středu před polednem v Radhošti na Orlickoústecku. Na tamním železničním přejezdu došlo ke střetu dodávky a projíždějícího vlaku. Řidič je zraněný.

Nehoda se stala na silnici 305 mezi Jaroslaví a Radhoští, kde řidič modré dodávky vjel na železničním přejezdu před přijíždějící osobní vlak na vytíženém železničním koridoru Praha – Česká Třebová.

Strojvedoucí už nedokázal srážce zabránit do dodávky narazil. Vlak vozu doslova přeřízl nákladní korbu, ze které prakticky nic nezbylo.

„Podle informací velitele zásahu z místa by ve vlaku neměl být nikdo z cestujících zraněn. Řidiče dodávky má v péči zdravotnická záchranná služba,“ uvedla mluvčí HZS Pardubického kraje Vendula Horáková.

„Řešíme uniklé provozní náplně z dodávky. Provoz na trati byl zastaven. Odstraňujeme následky nehody,“ dodala Horáková. Jak přesně se nehoda stala, nyní vyšetřuje policie.

„Z důvodu střetu vlaku jiného dopravce s automobilem na přejezdu je aktuálně přerušen provoz na trati Praha – Česká Třebová v úseku Uhersko – Zámrsk,“ informovaly České dráhy.

Pro dálkové vlaky zajišťují České dráhy jízdu odklonem přes Hradec Králové, u regionálních spojů probíhá objednání náhradní autobusové dopravy.

Foto: Nehoda vlaku v Radhošti

FOTO: Na Vsetínsku vjela Fabie před vlak, Regionova se 30 cestujícími ji smetla z kolejí

1 názor na “FOTO: V Radhošti vjela dodávka před vlak, ten ji přeřízl vejpůl, provoz na koridoru stojí”

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *