Nehoda mercedesu a historického jeepu v Rybí. Foto: HZS

FOTO, VIDEO: Řidič mercedesu smetl historický jeep, posádka vyletěla ven, zasahoval vrtulník

Vážná nehoda se stala dnes v obci Rybí na Novojičínsku. Řidič osobního auta Mercedes tam patrně nedal přednost projíždějícímu historickému jeepu. Jeho posádka po srážce vyletěla z auta a vážně se zranila.

Nehoda se stala v neděli u sjezdu z dálnice D48 v obci Rybí v okrese Nový Jičín. „Z prozatím zjištěných informací vyplývá, že pětačtyřicetiletý řidič osobního vozu Mercedes s největší pravděpodobností nedal přednost v jízdě po hlavní silnici jedoucímu historickému automobilu typu jeep bez střechy,“ sdělila mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská.

Historický jeep se převrátil

Náraz veterán odrazil mimo silnici a následně se převrátil koly nahoru se. Bohužel posádka jeepu přitom vyletěla z auta. 60letý řidič a jeho 43letá spolujezdkyně utrpěli velmi vážná zranění.

„Oba utrpěli těžká poranění hlavy a mozku, pacient rovněž hrudníku. Oba byli po ošetření přepraveni do ostravské Fakultní nemocnice vrtulníkem,“ uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Na místě nehody pak byla ošetřena ještě sedmašedesátiletá žena. Její stav nevyžadoval transport do zdravotnického zařízení.

„Hasiči u havarovaných vozidel provedli protipožární opatření, až do příjezdu Zdravotnické záchranné služby také poskytovali předlékařskou první pomoc zraněným, následně v ní asistovali zdravotníkům,“ doplnila mluvčí hasičů Kamila Langerová.

Havaroval i pár na motorce

Nebyla to však jediná vážná nehoda v Moravskoslezském kraji. V neděli po jedenácté hodině spěchali záchranáři k nehodě motocyklu mezi Bílovcem a obcí Tísek. Vážně zraněna byla 33letá žena a o rok starší muž.

„Pacientka utrpěla otřes mozku, muž závažné poranění páteře. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče byli přepraveni do ostravského traumatologického centra,“ dodali záchranáři.

FOTO, VIDEO: Nehoda jeepu v Rybí

Tragická nehoda na Jičínsku: Silně opilý cizinec srazil cyklistku, na místě zemřela!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *