Řidič v Plzni naboural autobusovou zastávku. Zdroj: Krimi Plzeň

Šílená jízda opilého mladíka v Plzni. Nabořil autobusovou zastávku, strom i zeď paneláku!

Obyvatelé Masarykovy ulice v Plzni zažili nepříjemné noční probuzení. V noci na dnešek totiž do jejich paneláku naboural 19letý řidič Fordu, který ještě před tím nabořil frekventovanou autobusovou zastávku.

Bylo velké štěstí, že na zastávce v Masarykově ulici v Plzni včera kolem desáté večer nikdo nestál. Běžně tam totiž bývá dost lidí čekajících na MHD. Do zastávky se totiž velkou rychlostí přiřítil 19letý řidič menšího staršího Fordu.

Svědci serveru Krimi Plzeň popsali, že mladík jel agresivní jízdou, kdy už z dálky bylo slyšet pískání pneumatik, když v jednom okamžiku zřejmě nezvládl řízení, vyjel ze silnice, nabořil strom, následně naboural do autobusové zastávky a nakonec se zastavil o přilehlý panelový dům.

Zastávka byla uzavřena

U nehody v noci zasahovali záchranáři, hasiči i policisté. Automobil byl po šílené jízdě značně zdemolovaný, poškozená je také autobusová zastávka, kterou hasiči z bezpečnostních důvodů uzavřeli a obehnali páskami.

Řidič skončil v péči záchranky a byl transportován do Fakultní nemocnice. Před odjezdem ale musel 19letý řidič dýchnout policii do testeru na alkohol. A výsledek se dal tak trochu čekat. „Nadýchal 1,53 promile alkoholu,“ sdělila mluvčí plzeňské policie.

Mladého řidiče tak nejspíše čeká stíhání z trestného činu. Za přestupek se totiž považuje, pokud je zjištěný obsah alkoholu u řidiče nižší než 1 promile. Od 1 promile hrozí řidiči zahájení trestního stíhání pro trestný čin Ohrožení pod vlivem návykové látky.

Za ten takovému řidiči hrozí odnětí svobody až na 3 roky, zákaz řízení na 1 až 10 let, případně i vysoký peněžitý trest.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *