Nehoda dvou kamionů na dálnici D5.

Na Plzeňsko odpoledne dorazily bouřky, na dálnici D5 v dešti bouraly kamiony

Do Čech po vlně veder a suchého počasí dorazily první bouřky. Nejvíce aktuálně prší na Plzeňsku. Zřejmě následkem toho na dálnici D5 odpoledne havarovaly dva kamiony.

Nehoda se stala po 16. hodině na dálnici D5 ve směru od Prahy na Plzeň, konkrétně na 52,5. kilometru na Rokycansku mezi Mýtem a Holoubkovem. Jeden z kamionů měl poškozenou přední část, druhý zase návěs, nikdo se nezranil.

Zatím není jasné, zda kamion naboural do vozu před sebou, nebo naopak zda ten vpředu například při přejíždění z pruhu neočesal toho za sebou. Okolnostmi nehody se zabývá policie, na místě zasahují také hasiči.

Nehoda na dálnici D5 provoz jen omezuje

Nehoda se stala v levém jízdním pruhu u středových svodidel. Pravým jízdním pruhem se ale projet dá, dálnice není uzavřena. Částečné omezení potrvá odhadem do úterních 20 hodin.

Jednou z příčin ale mohla být i prudká změna počasí. Po slunečních dnech na jihu Čech udeřily bouřky a na některých místech i přívalové deště. „Bouřky se aktuálně vyskytují hlavně v horských oblastech – na Šumavě, Doupovských horách a Jeseníkách,“ informoval kolem 16. hodiny Český hydrometeorologický ústav.

„V dalších minutách a hodinách by se mohly přeháňky a bouřky vyskytnout ještě v okolí Brd, Beskyd a Novohradských hor. Celkově se objeví ale jen na pár procentech území ČR,“ dodali meteorologové.

Pršelo ale také na Plzeňsku a Karlovarsku. „Bouřky jsou dle předpokladu víceméně stacionární s krátkou životností, ale přechodně kromě intenzivních srážek mohou produkovat i několikacentimetrové kroupy,“ varují meteorologové.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *