Tragická nehoda dodávky v Čisté u Horek. Foto: PČR

Neštěstí: Opilý řidič dodávky vrazil do stromu a pak do auta v protisměru. Spolujezdec zemřel!

Byla to velká havárie, u které včera večer zasahovaly dva vrtulníky záchranářů. Silnice I/16 v obci Čistá u Horek na Semilsku byla zavřená takřka 7 hodin. Dnes bohužel přišla špatná zpráva, nehoda má tragické následky.

Vše se odehrálo ve čtvrtek po 18. hodině večer, kdy řidič dodávky Renault Trafic v Čisté vyjel pravým kolem ze silnice a nezpevněná krajnice jej vtáhla směrem ke stromu u silnice, do kterého patrně v plné rychlosti narazil.

V tu chvíli s ním přitom v autě jeli další tři lidé. Dodávka dostala po nárazu do stromu velkou ránu, její předek byl zcela zdemolovaný.

Spolujezdec zemřel v nemocnici

Následně se Renault odrazil od stromu a vyjel vlevo zpátky na silnici a pokračoval do protisměru, kde v tu chvíli ke vší smůle projíždělo osobní auto Hyundai Tuscon. Dodávka do Hyundaie vrazila a nakonec ještě sjela do příkopu a vjela do křoví.

Posádka Hyundaie naštěstí z nehody vyvázla bez zranění. Za to v dodávce byli dva lidé velmi vážně zranění. Z místa nehody je dva vrtulníky transportovaly do nemocnice v Liberci, další byli odvezeni sanitou.

Dnes přišla smutná zpráva: „Jeden ze zraněných spolujezdců v nemocnici podlehl zraněním,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

Řidič následně nadýchal alkohol

Proč dodávka vyjela ze silnice, narazila do stromu a následně do auta v protisměru, je dál předmětem policejního vyšetřování. Jednu možnou příčinu už ale policisté mají.

„Policisté ještě večer provedli v liberecké nemocnici dechovou zkoušku u řidiče Renaultu, a ta vyšla pozitivně. Policisté v jeho dechu ještě naměřili hodnotu alkoholu 1,48 promile,“ dodala Sochorová.

FOTO: Nehoda v Čisté

VIDEO: Jen pro silné povahy! Hasiči zveřejnili video ze zásahu u tragické nehody na D2

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *