Vážná nehoda u Nymburka. Foto: HZS

FOTO: Zázrak, že přežil! Řidič u Nymburka vyletěl s Octavií ze silnice, auto zdemoloval o strom

Zcela zničená Škoda Octavia skončila po dnešní vážné nehodě na obchvatu Nymburka. Řidič Octavie tam vyletěl ze silnice, auto převrátil na střechu a zdemoloval o strom.

Nehoda se stala v pondělí dopoledne na severovýchodním obchvatu Nymburka na 59,5. kilometru. Řidič Škody Octavia tam vyjel ze silnice a udělal salto, vůz se nekontrolovatelně převracel příkopem, zlomil kilometrovník, jeden menší stromek a následně se auto převrácené na střechu zastavilo o další strom!

Automobil tam zůstal ležet zcela zdemolovaný, řidiče se podařilo dostat ven záchranářům prostorem, kde před tím bývalo čelní sklo, hasiči jej tak nemuseli vyprošťovat. „Při příjezdu na místo nehody byl zraněný řidič v péči posádky zdravotnické záchranné služby. Hasiči zajistili vozidlo, které bylo převrácené mimo silnici, proti vzniku požáru a zastavili drobný únik provozních kapalin,“ uvedl mluvčí hasičů Dominik Pěnička.

Následně hasiči pomohli s transportem zraněného do sanitky a asistovali dopravním policistům při vyšetřování. “Po zaměření nehody hasiči obrátili vůz na kola a před naložením na odtahovou službu zkontrolovali, zda při manipulaci nedošlo k dalšímu úniku,” uvedl Pěnička. Když byl automobil vyproštěn, odstranili ještě přeražený strom, který rozřezali řetězovou motorovou pilou.

Zásah byl ukončen krátce po půl jedenácté. Po celou dobu zásahu byl provoz na silnici veden kyvadlově jedním pruhem, průjezd usměrňovali policisté. Aktuálně je již místo průjezdné bez omezení.

FOTO: Vážná nehoda u Tatenic! Řidič zcela zdemoloval Volkswagen, letěl pro něj vrtulník

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *