Policii na Karlovarsku ujížděl řidič Fordu. Zdroj: PČR

VIDEO: Řidič na Karlovarsku ujížděl v ukradeném autě, ohrozil mnoho lidí a utekl!

Policie dnes vyhlásila pátrání po řidiči, kterého chtěli zkontrolovat ve středu při kontrolní akci u obce Staré Sedlo na Sokolovsku. Ten ale šlápl na plyn a začal ujíždět. Dodnes ho policisté nemají.

Policisté se řidiče ve starším Fordu snažili zastavit a zkontrolovat, ten místo toho přidal a začal ujíždět. Policista ihned skočil do auta a začal ho pronásledovat. Hned po několika málo metrech ale ujíždějící řidič způsobil první dopravní nehodu, nesplnil povinnosti účastníka dopravní nehody a dále pokračoval směrem na dálnici D6, přičemž několikrát překročil stanovenou rychlost.

„Několik hlídek pronásledovalo vozidlo až do Karlových Varů, kdy řidič na opakované výzvy k zastavení nereagoval a v Sokolovské ulici způsobil druhou dopravní nehodu, při které vjel na chodník a narazil do ocelových sloupků,“ uvedl policejní mluvčí Jan Bílek.

I tak ale pokračoval dál směrem do Mlýnské ulice, kde narazil do obrubníku, zjevně prorazil pneumatiku a následně narazil do zaparkovaného osobního vozidla u rodinného domu. S vozidlem následně vjel na zahradu rodinného domu, přičemž z pomalu jedoucího auta utekl mezi rodinné domy a zmizel.

„Dosud neustanovený řidič během pronásledování opakovaně ohrozil ostatní účastníky silničního provozu. Při pronásledování osobního automobilu naštěstí nedošlo k žádnému zranění. Řidič vozidlo užíval neoprávněně bez vědomí a svolení majitele,“ doplnil Jan Bílek.

Dopravní policisté žádají případné svědky této nebezpečné jízdy, které řidič svou jízdou ohrozil, nebo svědky, kteří v inkriminovanou dobu místy procházeli či projížděli, a nehody mohla zaznamenat palubní kamera v jejich vozidle, aby volali na bezplatnou telefonní linku 158.

Informace, které pomohou při vyšetřování, je taktéž možné sdělit policistům na kterémkoliv obvodním oddělení.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *