Neovladatelná Tatra se řítila ulicí. Zdroj: PČR

VIDEO: Drama na Znojemsku! Řidič zkolaboval, naložená Tatra se řítila obcí Šumná a bourala!

Policie dnes zveřejnila dramatické záběry Tatry naložené pískem, která se v obci Šumná na Znojemsku řítila zcela neovladatelná. Její řidič totiž zkolaboval po bodnutí hmyzem!

Událost se stala v sobotu 10. srpna, policie o ní informovala dnes. Pískem plně naložený vůz před nehodou kličkoval z jedné strany vozovky na druhou, porazil několik značek a vjížděl na trávu mimo komunikaci.

„Osmatřicetiletý řidič osobního vozu jedoucího za ním situaci správně vyhodnotil tak, že řidiče postihla náhlá zdravotní indispozice, nebo má na vozidle technickou závadu. Ve chvíli kdy Tatra před ním zpomalila, vyběhl ze svého auta a pokusil se neovládaný pětadvacetitunový kolos doběhnout a zastavit,“ uvedl policejní mluvčí David Chaloupka.

Tatra pobořila plot a vjela na zahradu

Řidič Tatry ale mezitím naboural do jiného stojícího auta a namířil si to k rodinnému domu, kde naboural do plotu, ten prorazil, vjel do zahrady a zastavil se až o bazén. Řidič osobního vozu ihned spěchal do kabiny, aby zjistil zdravotní stav řidiče.

„Podle pokynů operátorky tísňové linky poskytoval první pomoc řidiči, který za volantem Tatry zkolaboval v důsledku anafylaktického šoku způsobeného bodnutím hmyzem. S transportem šoféra z kabiny pak pomáhal i hasičům,“ popsal Chaloupka.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *