Jan Bendig po posypání moukou. Foto: Nextofo

Zpěvák Jan Bendig je v kauze mouka nevinný. Úřady nenašly dost důkazů

Zpěvák Jan Bendig dnes zveřejnil verdikt správního řízení týkající se kauzy mouka. Tam skončil případ poté, co policie uvedla, že si útok moukou na cenách Český slavík předem připravil.

Kauza „mouka“, která jednu dobu hýbala celým Českem, je uzavřena. Vše rozpoutal útok na Jana Bendiga na červeném koberci při jeho příchodu na předávání cen Český slavík, kdy na něho Lukáš Procházka vysypal pytlík mouky. Spekulovalo se ale o tom, že se Bendig s útočníkem znali a policie v únoru vydala usnesení, že incident byl domluvený a ze strany zpěváka Jana Bendiga že byly na účet údajného útočníka vloženy peníze za to, že „vyrobí skandál“.

Celý případ pak policie předala do správního řízení magistrátu s tím, že je podezřelý z přestupku křivého podání vysvětlení policii. Správní orgán nyní vynesl rozhodnutí, že obvinění zpěvákovi nebylo prokázáno.

Jan Bendig: Jsem nevinný

„Od samotného počátku takzvané kauzy „mouka“, kdy mě na červeném koberci na Slavících posypal jeden klučina moukou, jsem vám říkal, že jsem to neudělal. Bohužel všichni víte, co následovalo a jak mi velká část lidí nevěřila,“ říká Jan Bendig.

„Teď konečně mohu s čistým srdcem a radostí říct, že jsem celou dobu mluvil pravdu a potvrdilo to i přestupkové řízení, které celou věc definitivně uzavřelo s tím, že jsem nic z toho, co mi bylo dáváno za vinu nespáchal! Co k tomu dál říct…,“ píše v prohlášení zpěvák.

Co dodat? Snad jen to, že správní orgán neuvedl, že by se celá kauza nestala, ale že není dostatek důkazů… Nicméně i tak je z tohoto pohledu Bendig nevinný.

„Jsem rád, že se moje pravda, za kterou jsem bojoval a za kterou se mi spoustu lidí vysmívalo, potvrdila! Sami víte a určitě dohledáte v článcích, rozhovorech a komentářích, kde to bylo. Je mi také jasné, že stejně stále budou někteří, kteří mi nebudou věřit…,“ dodal Bendig.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *