Nehoda hasičů a auta v Dolním Podluží. Foto: HZS

FOTO: Před houkající hasiče v Dolním Podluží vjel Volkswagen, srážce nešlo zabránit

Hasiči ze stanice Varnsdorf měli dnes cestou k zásahu dopravní nehodu. V obci Dolní Podluží jeli po hlavní silnici takzvaně na majáky, přesto jim do cesty vjelo osobní auto.

Nehoda se stala, přestože hasiči měli zapnuté světelné a zvukové výstražné zařízení (majáky). „Přesto jsme dopravní nehodě neunikli. První vozidlo křižovatkou projelo, druhé už ne,“ říkají vansdorfští hasiči.

Když projížděli křižovatkou, která je v táhlé zatáčce, jedno vozidlo hasičské kolony projelo. Řidič osobního vozu si zřejmě nevšiml, že za ním jede ještě automobilový žebřík, kterému vjel do cesty. Řidič žebříku se snažil nehodě zabránit a strhl řízení vlevo, přesto osobní auto dostalo náraz do boku. „Při nehodě došlo ke zranění řidiče osobního vozidla, které nám vjelo do cesty,“ dodali hasiči.

Vyprošťovacím automobilem následně museli poškozený automobilový žebřík přepravit na stanici v Děčíně, kde bude čekat na opravu. „Prosíme všechny účastníky silničního provozu, aby dbali zvýšené opatrnosti i po projetí prvního vozidla IZS, je velmi pravděpodobné, že bude následováno dalšími vozidly,“ upozorňují hasiči.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *