Mirai Navrátil musel na operaci. Foto: IG

Mirai promluvil: Dostal jsem rychlou ránu! Do případu se vložila policie v Hradci Králové

Zpěvák Mirai Navrátil ze stejnojmenné kapely, který byl napaden na koncertu Eda Sheerana v Hradci Králové promluvil. Podle jeho slov nikoho neprovokoval, útok přišel nečekaně.

Mirai Navrátil, který tento týden podstoupil v ostravské nemocnici operaci čelisti, kterou mu museli lékaři sešroubovat titanovými spojkami a šrouby, promluvil o tom, co se stalo. Dosud bylo jasné jen to, že dostal ránu do obličeje na koncertu Eda Sheerana v Hradci Králové v noci z neděle na pondělí.

Některá média spekulovala, že se tak stalo poté, co se opil a měl údajně na koncertu „balit“ dívku boxera, který si to nenechal líbit. Jiné zvěsti zase hovořily o opilecké rvačce. Mirai to však vyvrací, prý nikoho neprovokoval a rozhodně podle svých slov žádnou rvačku nezačal. Vše se prý stalo zcela nečekaně, když po koncertu čekal na taxík.

Mirai Navrátil: Žádná rvačka, žádný mejdan

„Ať nekolují žádné pohádky. Čekal jsem na tágo. Najednou šlupka bez varování a hotovo. Žádné šarvátky, žádné interakce, ani mejdan,“ vysvětluj Mirai Navrátil a rezolutně dodal: „S kapelou odsuzujeme jakýkoliv druh násilí,“ dodal Mirai.

Po útoku zřejmě nečekal, že následky budou až tak vážné. Když se ale dostal domů na Ostravsko, musel do nemocnice. Tam lékaři zjistili, že má nadvakrát zlomenou čelist. Následně se v ostravské nemocnici podrobil operaci, při níž mu lékaři kosti v obličeji sešroubovali.

Dnes také kapela Mirai potvrdila, že kvůli zranění frontmana ruší všechna letní vystoupení. Vzniknou tak opravdu vysoké škody, které bude muset zřejmě zaplatit zatím neznámý útočník.

Mirai ruší koncerty

“Vzhledem k Miraiově stavu a rekonvalescenci jsme nuceni přesunout zbývající zastávky Mirai Summer Festu na rok 2025. Program našeho open air festivalu prostě potřebuje letní počasí a není možné ho odjet na podzim ani v zimě,” oznámila kapela. “Zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti. Nové termíny a podrobnosti dáme vědět v příštím týdnu,” doplnila skupina.

Případem už se začala zabývat policie v Hradci Králové. Ačkoli policejní mluvčí Iva Kormošová pro ČRzprávy ve čtvrtek sdělila, že policie nepřijala žádné oznámení, v pátek policisté na základě zpráv z médií sami začali útok prověřovat.

Do případu se vložila policie v Hradci Králové

„Na základě vydaných informací v mediálním prostředí, které se týkaly údajného fyzického napadení zpěváka skupiny Mirai, se obracíme na veřejnost s žádostí o pomoc. K uvedenému napadení mělo dojít v době konání koncertu Eda Sheerana v Hradci Králové. Policisté z moci úřední zahájili úkony trestního řízení pro zločin ublížení na zdraví, za což hrozí trest odnětí svobody na 2 až 8 let,“ uvedla mluvčí Kormošová.

„Žádáme občany, kteří byli svědky události, nebo mají k dispozici videozáznamy, ať zavolají na bezplatnou linku 158,“ dodala policejní mluvčí.

Mirai Navrátil byl napaden na koncertu Eda Sheerana v Hradci Králové! V puse má šrouby!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *