Kvůli nehodě u Dětřichova se tvoří dlouhé kolony. Foto: Radek Novotný

VIDEO: Hromadná nehoda u Dětřichova zablokovala dopravu na Liberecku

Nehoda čtyř aut výrazně zkomplikovala dopravu na silnici I/13 u Dětřichova na Liberecku. Kvůli hromadné nehodě byla silnice několik hodin uzavřená, řidiči trčí na objízdných trasách.

Hromadná nehoda se stala na křižovatce na silnici I/13 u obce Dětřichov ve středu odpoledne. Nehoda si vyžádala zranění, na místě zasahoval vrtulník záchranářů. Zároveň výrazně komplikuje dopravu, ještě před 16. hodiny byla silnice první třídy uzavřena. Podle informací ŘSD potrvá omezení dopravy do 18.30 hodin.

Nehoda u Dětřichova: Tvoří se kolony

Kolem 16. hodiny se podařilo zajistit průjezd alespoň jedním jízdním pruhem, který je ale řízen kyvadlově. Od Albrechtic na Frýdlant i opačným směrem se od odpoledne tvoří dlouhé kolony aut, lidé tam v horku trčí desítky minut.

Auta ve směru na Liberec jsou vedena spodní zkratkou na Heřmanice z Albrechtického kopce po polní prašné a šotolinové cestě přes Heřmanice, Dětřichov a za ním na silnici I/13. Ve směr na Frýdlant pak řidiči projedou zkratkou na Heřmanice po nové asfaltové cestě okolo nádrží.

Jízda po objízdné trase je ale jen pro odvážné řidiče, cesta od Albrechtického kopce je totiž úzká, částečně se navíc jede po prašné polní cestě. „Je to jako jízda na nějakou technoparty,“ okomentoval situaci jeden z řidičů.

Podle řidičů situaci nepomáhá ani řada uzavírek a omezení v okolí. „To by měli vidět ti chytráci co schválili, že bude o prázdninách výluka a ještě k tomu uzavřený Oldřichov a jediná cesta průjezdná do Frýdlantu. Nedávno, když tam byla také autonehoda, se zvažovalo, že se bude jezdit přes Polsko,“ doplnil další z řidičů.