Ujíždějící řidič skončil i s autem v kukuřičném poli. Foto: PČR

FOTO: Policejní manévry u Stakor! Zdrogovaný řidič ujížděl, policie ho hledala v kukuřici

Policejní manévry s účastí hned několika hlídek, psovoda a vrtulníku zažily Dolní Stakory na Mladoboleslavsku. Policie tam hledala ujíždějící auto, řidič s ním vjel do pole s kukuřicí, kde se snažil ukrýt.

Policisté si v úterý odpoledne v Kosmonosech u Mladé Boleslavi všimli řidiče, u kterého měli podezření, že by mohl být pod vlivem drog a snažili se jej zastavit. „Řidič ale na výzvy policistů z obvodního oddělení Mladá Boleslav nereagoval a pokračoval v jízdě, policisté jej proto začali pronásledovat,“ sdělila mluvčí středočeské policie Barbora Schneeweissová.

Řidič se ukryl v kukuřičném poli

U Dolních Stakor řidič najel do pole se vzrostlou kukuřicí, kde se i s autem schoval. Když policisté auto našli, řidič už v něm nebyl. Rozběhla se proto velká pátrací akce, najít někoho v narostlé kukuřici na tak velké ploše není nic jednoduchého.

Ne nadarmo se některá kukuřičná pole využívají přes léto jako bludiště. „Bylo zapojeno několik policejních hlídek, psovod a vrtulník letecké služby,“ uvedla policejní mluvčí s tím, že řidiče se po čase podařilo vypátrat schovaného právě v kukuřičném poli.

Zákaz řízení i drogy za volantem

„Přitom kolegové zjistili, že muž má platný zákaz řízení motorových vozidel až do roku 2030, zároveň je na něj vydán okresním státním zastupitelstvím předchozí souhlas se zadržením kvůli podezření z majetkové trestné činnosti a navíc byl proveden pozitivní test na drogy, konkrétně amfetamin, metamfetamin,“ dodala Schneeweissová.

Policie muže zadržela a další vyšetřování rozhodne, zda půjde do vazby, nebo na svobodu s tučnou pokutou.