Tragická nehoda u Protivína. Auto vjelo před kamion. Foto: PČR

FOTO: Tragická nehoda u Protivína! Auto vjelo před kamion, ten ho rozpůlil, řidič zemřel!

Tragická nehoda u Protivína blokovala v pondělí dopoledne dopravu na trase České Budějovice – Písek. Došlo tam ke střetu kamionu a osobního auta, jeho řidič bohužel havárii nepřežil.

Neštěstí se stalo na silnici I/20 u Protivína. Podle prvotního vyšetřování policie to vypadá, že tam řidič osobního auta přejel do protisměru, kde se srazil s kamionem. Ke střetu došlo zřejmě nečekaně a tedy v plné rychlosti, náraz byl proto fatální.

Tragická nehoda u Protrivína

Část osobního auta kamion při srážce slisoval a odřízl. Zbylá část osobního auta byla odmrštěna vlevo do pole. „Řidič osobního automobilu při nehodě zemřel,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner. Řidič byl mrtvý ještě před příjezdem záchranářů.

Také kamion s částí karoserie osobního auta pod koly vyjel mimo silnici, kde navíc narazil do stromu. „Zraněného a zaklíněného řidiče kamionu jsme museli vyprostit,“ informovali hasiči HZS Jihočeského kraje. Podle záchranářů utrpěl středně těžké poranění v oblasti obličeje a byl převezen do českobudějovické nemocnice.

Doprava na silnici I/20 byla celé dopoledne uzavřena. S ohledem na vyprošťování obou vozidel musí řidiči počítat se zdržením ještě několik hodin. Na trase jsou stanoveny objízdné trasy, dopravu řídí policie.