Tragická nehoda u Javornice na Rychnovsku. Foto: HZS

FOTO: Na Rychnovsku se v plné rychlosti srazilo auto s motorkářem, ten nepřežil

Tragická nehoda se stala v pátek vpodvečer na silnici 319 u Javornice na Rychnovsku. Srazilo se tam osobní auto s motocyklem. Vážnou nehodu bohužel motorkář nepřežil.

K havárii došlo v pátek odpoledne na silnici druhé třídy 319 v katastru obce Javornice v okrese Rychnov nad Kněžnou. Na úrovni vísky Čihadlo se srazilo osobní auto s motocyklem. Narazily do sebe nečekaně v plné rychlosti, automobil totiž zůstal po srážce značně zdemolovaný.

„Z prvotního provedeného šetření na místě vyplývá, že řidič motocyklu, ročník 1957, který vjížděl z vedlejší komunikace na hlavní, nedal z nezjištěných příčin přednost osobnímu vozidlu Ford, které tou dobou projíždělo směrem k Javornici,“ uvedla policejní mluvčí Magdaléna Vlčková.

Nehoda u Javornice skončila tragicky

Nehoda bohužel skončila tragicky. „Hasiči spolupracovali se Záchrannou službou Královehradeckého kraje při ošetřování dvou zraněných osob. Řidič motocyklu však následkům zranění podlehl,“ sdělili hasiči HZS Královehradeckého kraje. Zraněný řidič osobního automobilu byl transportován do nemocnice k dalšímu ošetření.

Hasiči následně zabezpečili osobní vozidlo proti vzniku požáru a pomocí sorbentu jímali unikající provozní kapaliny. Po vyšetření nehody Policie České republiky a odstranění havarovaných vozidel provedli úklid komunikace.

„Dechová zkouška u 24letého řidiče osobního vozidla vyšla negativně. U řidiče motocyklu, který utrpěl smrtelná zranění, byla nařízena soudní pitva,“ dodala Vlčková.