Nepořádek, který našla inspekce v pizzerii Maškovka. Foto: SZPI

FOTO: Inspekce zavřela oblíbenou pizzerii Maškovka v Liberci, neuvěříte, co tam našli

Zamčené dveře a nápis zavřeno. To teď překvapí hosty restaurace a pizzerie Maškovka v Liberci. Oblíbený podnik nechala okamžitě dočasně zavřít inspekce kvůli nepořádku!

Stovky obyvatel Liberce i návštěvníků tohoto města pod Ještědem si tam užívali dobré balkánské jídlo, nebo pizzu. Maškovka ve Frýdlantské ulici je léta jednou z nejoblíbenějších pizzérií v Liberci, mnoho lidí si tam pizzu objednávalo i na rozvoz.

Po zveřejnění fotografií Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) už ale bude mít na jídlo z Maškovky chuť málokdo. „Pasti plné hmyzu, znečištěný sporák, nepořádek na podlaze i riziko kontaminace potravin,“ popsali inspektoři, co našli uvnitř.

Maškovka: Pizzerie plná nepořádku

„Inspektoři v provozovně zjistili výrazně zanedbaný úklid, znečištěná zařízení jako například sporák a chladicí zařízení či nepořádek na podlaze,“ popsala inspekce.

V provozovně se také nacházelo velké množství hmyzích škůdců – octomilek, mravenců a švábů volně se pohybujících i chycených do přeplněných pastí. Opravdovou lahůdkou pak byla mísa nakrájené šunky, která se dává na pizzu, v blízkosti znečištěné plochy chladírenského zařízení.

Něco takového by určitě návštěvníci nečekali. Podnik bude moci znovu otevřít, až provede důkladný úklid a inspektoři to schválí. Provozovatel Maškovky bude muset zřejmě zaplatit pokutu.

Není to přitom jediná restaurace, kterou v posledních dnech inspekce nemilosrdně dočasně zavřela. Výrazně zanedbaný úklid a výskyt trusu hlodavců byl důvod uzavření prostoru kuchyně restaurace Pavelek v Brumovicích. Stejně dopadla i pivnice a Bar ve Strakonicích. Tam kromě trusu našli i mrtvé hlodavce.